
Liha- ja kanaruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Helppo ja maistuva arkiruoka valmistuu jauhelihasta ja perunasoseesta. Ruuanlaitto nopeutuu entisestään, kun käytät valmista perunamuusijauhetta, kuten tässä reseptissä. Tarjoile ruoka runsaan vihersalaatin kanssa.
Ainesosat
Perunasose: | |
2 pussia (á 105 g) | maidotonta perunamuusijauhetta |
6 dl | kiehuvaa vettä |
5 dl | kasvijuomaa (esim. gluteenittomasta kaurasta) |
2 dl | maidotonta "kermaa" (esim. gluteenittomasta kaurasta) |
Jauhelihaseos: | |
1 | sipuli |
0,5 | pieni lanttu |
400 g | jauhelihaa (esim. naudasta) |
0,75 tl | suolaa |
1 tl | paprikajauhetta |
0,5 tl | mustapippuria |
Vuoan voitelu: | |
2 tl | rypsiöljyä |
Linkitetyt ruoka-aineet:
vesi, sipuli, lanttu, nauta/härkä, ruokasuola, paprikajauhe, peruna (juures), rypsiöljy, E471, maltodekstriini, E450, hiivauute, E300, E331, E330, gluteeniton kaura, rapsiöljy, E340, E418, E101, E1442, E472e, E415, E412, mustapippuri
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
6
kpl
1. Mittaa kulhoon perunamuusijauhe. Sekoita joukkoon kuuma vesi ja kylmä kasvijuoma. Jätä odottamaan.
2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja raasta lanttu karkeaksi raasteeksi.
3. Kuumenna paistinpannu. Lisää jauheliha, sipuli ja lanttu. Paista, kunnes liha on kypsää. Mausta.
4. Levitä jauhelihaseos voideltuun uunivuokaan.
5. Sekoita perunamuusin joukkoon "kerma". Levitä puolet soseesta uunivuokaan ja sekoita jauhelihaseokseen. Lisää päälle loput perunasoseesta.
6. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.