Lihaperunasoselaatikko valmissoseesta resepti

Lihaperunasoselaatikko valmissoseesta
Liha- ja kanaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Helppo ja maistuva arkiruoka valmistuu jauhelihasta ja perunasoseesta. Ruuanlaitto nopeutuu entisestään, kun käytät valmista perunamuusijauhetta, kuten tässä reseptissä. Tarjoile ruoka runsaan vihersalaatin kanssa.

Ainesosat

Perunasose:  
2 pussia (á 105 g) maidotonta perunamuusijauhetta
6 dl kiehuvaa vettä
5 dl kasvijuomaa (esim. gluteenittomasta kaurasta)
2 dl maidotonta "kermaa" (esim. gluteenittomasta kaurasta)
Jauhelihaseos:  
1 sipuli
0,5 pieni lanttu
400 g jauhelihaa (esim. naudasta)
0,75 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
0,5 tl mustapippuria
Vuoan voitelu:  
2 tl rypsiöljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, sipuli, lanttu, nauta/härkä, ruokasuola, paprikajauhe, peruna (juures), rypsiöljy, E471, maltodekstriini, E450, hiivauute, E300, E331, E330, gluteeniton kaura, rapsiöljy, E340, E418, E101, E1442, E472e, E415, E412, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
6
kpl

1. Mittaa kulhoon perunamuusijauhe. Sekoita joukkoon kuuma vesi ja kylmä kasvijuoma. Jätä odottamaan.

2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja raasta lanttu karkeaksi raasteeksi.

3. Kuumenna paistinpannu. Lisää jauheliha, sipuli ja lanttu. Paista, kunnes liha on kypsää. Mausta.

4. Levitä jauhelihaseos voideltuun uunivuokaan.

5. Sekoita perunamuusin joukkoon "kerma". Levitä puolet soseesta uunivuokaan ja sekoita jauhelihaseokseen. Lisää päälle loput perunasoseesta.

6. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.