
Liha- ja kanaruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Mehevä lihapata saa makunsa juureksista ja sipuleista. Voit halutessasi korvata osan suolasta lihaliemikuutiolla: jos laitat pataan yhden lihaliemikuution, laita suolaa vain kaksi teelusikallista. Tarjoile pata esimerkiksi keitettyjen perunoiden tai perunamuusin kanssa.
Ainesosat
200 g | naurista tai lanttua |
200 g | porkkanaa |
200 g | sipulia |
3 | valkosipulinkynttä |
1,2 kg | lihaa (riistaa/nautaa/possua) |
0,5 dl | öljyä |
3 tl | suolaa |
0,5 tl | rouhittua mustapippuria |
3 rkl | juoksevaa hunajaa |
n. 8 dl | vettä |
tuoretta persiljaa |
Linkitetyt ruoka-aineet:
nauris, lanttu, porkkana, sipuli, valkosipuli, nauta/härkä, sika, ruokasuola, vesi, persilja, rypsiöljy, mustapippuri, hunaja
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
6
kpl
1. Kuori ja paloittele kasvikset isohkoiksi kuutioiksi.
2. Ruskista lihakuutiot paistinpannulla öljyssä pienissä erissä. Mausta suolalla, pippurilla ja hunajalla. Kaada lihat pataan.
3. Laita kasviskuutiot pannulle, pyörittele niitä hetken aikaa, jotta ne vähän ruskistuvat. Kaada pataan lihapalojen joukkoon. Lisää vesi.
4. Hauduta kypsäksi 200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan.
5. Hienonna persiljaa padan pinnalle ennen tarjoilua.