Lihapata resepti

Lihapata
Liha- ja kanaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Mehevä lihapata saa makunsa juureksista ja sipuleista. Voit halutessasi korvata osan suolasta lihaliemikuutiolla: jos laitat pataan yhden lihaliemikuution, laita suolaa vain kaksi teelusikallista. Tarjoile pata esimerkiksi keitettyjen perunoiden tai perunamuusin kanssa.

Ainesosat

200 g naurista tai lanttua
200 g porkkanaa
200 g sipulia
3 valkosipulinkynttä
1,2 kg lihaa (riistaa/nautaa/possua)
0,5 dl öljyä
3 tl suolaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria
3 rkl juoksevaa hunajaa
n. 8 dl vettä
  tuoretta persiljaa
Linkitetyt ruoka-aineet: nauris, lanttu, porkkana, sipuli, valkosipuli, nauta/härkä, sika, ruokasuola, vesi, persilja, rypsiöljy, mustapippuri, hunaja

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Kuori ja paloittele kasvikset isohkoiksi kuutioiksi.

2. Ruskista lihakuutiot paistinpannulla öljyssä pienissä erissä. Mausta suolalla, pippurilla ja hunajalla. Kaada lihat pataan.

3. Laita kasviskuutiot pannulle, pyörittele niitä hetken aikaa, jotta ne vähän ruskistuvat. Kaada pataan lihapalojen joukkoon. Lisää vesi.

4. Hauduta kypsäksi 200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan.

5. Hienonna persiljaa padan pinnalle ennen tarjoilua.