Letturullat lohitäytteellä resepti

Letturullat lohitäytteellä
Kalaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Täytetyt letut eli letturullat ovat maistuva arkiruoka. Paista isoja lettuja ja täytä ruokavalioon sopivalla ja mieluisalla täytteellä. Tällä taikinalla paistetut letut pysyvät niin hyvin koossa, että rullaaminen onnistuu vaivatta. Tässä yksi täyteidea lohesta, sipulista ja tuorejuustosta. Jos tarvitset maidotonta, vaihda lohitäytteen tuorejuusto maidottomaan valmisteeseen.

Ohjeella valmistuu n. 14 letturullaa.

Ainesosat

Täyte:  
1 sipuli
2 tl rypsiöljyä
400 g savulohta
300 g laktoositonta maustamatonta tuorejuustoa
0,5 nippua tuoretta tilliä
0,5 tl mustapippuria
1 rkl sitruunamehua
Letut:  
1 l gluteenitonta kaurajuomaa
4 dl gluteenittomia kaurajauhoja
2,5 dl täysjyväriisijauhoja
1 tl suolaa
2 rkl rypsiöljyä
Paistamiseen: rypsiöljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: sipuli, lohi, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, tilli, sitruuna, ruokasuola, rypsiöljy, mustapippuri, vesi, gluteeniton kaura, rapsiöljy, E340, E418, E101, riisijauho

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
14
kpl

1. Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla 10 minuuttia.

2. Hienonna lohi.

3. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Nosta jääkaappiin tekeytymään.

4. Valmista letut. Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään.

5. Anna turvota 15 minuuttia.

6. Kuumenna rasvaa pannulla. Rasvaa kannattaa käyttää melko reilusti, ettei lettu jää pannuun kiinni.

7. Kaada pannulle (pannun koosta riippuen) n. 1 dl taikinaa. Levitä tarvittaessa lastalla koko pannun kokoiseksi. Paista melko korkealla lämmöllä molemmin puolin. Siirrä valmiit letut lautaselle päällekkäin.

8. Levitä valmiille letulle täytettä ja rullaa. Rullaaminen onnistuu parhaiten, kun lettu on hieman jäähtynyt. Siirrä valmiit rullat tarjoiluastiaan.

Vinkki: Lettua paistettaessa sitä ei kannata yrittää kääntää liian aikaisin, ettei se repeä. Kun olet mitannut taikinan pannulle, sen väri on vaalea. Letun kypsyessä sen väri muuttuu laidoista alkaen vaaleanruskeaksi. Kun lähes koko lettu on vaihtanut värinsä vaaleasta vaaleanruskeaksi, käännä lettu.