Jälkiruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Pienistä letuista kokoat helposti maistuvan jälkiruuan. Mansikoiden lisäksi voit käyttää pensasmustikoita ja tuoreita hedelmiä.
Ohje: Semper
Ainesosat
Taikina: | |
2 | kananmunaa |
3 dl | vettä |
1 rkl | tummaa siirappia |
3 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
0,5 tl | suolaa |
2 rkl | vanilliinisokeria |
Paistoon: | |
maidotonta margariinia | |
Täyte: | |
0,5 l | mansikoita |
2 dl | maidotonta vispi"kermaa" (esim. soijasta) |
1 rkl | sokeria |
1 tl | vanilliinisokeria |
Linkitetyt ruoka-aineet:
kananmuna, vesi, siirappi, ruokasuola, mansikka, ruokosokeri, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, keinotekoinen aromi, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, E160a, soijapapu, rapsiöljy, maltodekstriini, auringonkukkaöljy, E473, E472b, sitruuna, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl
1. Valmista taikina. Vatkaa munat, neste ja siirappi keskenään.
2. Lisää jauhoseos, suola ja sokeri. Vatkaa taikina tasaiseksi. Anna turvota n. 30 minuuttia.
3. Laita vähän rasvaa lettupannuun ja kaada taikinaa jokaiseen lettupannun koloon. Paista letut kummaltakin puolelta.
4. Valmista täyte. Viipaloi mansikat. Vatkaa "kerma" vaahdoksi ja mausta sokereilla.
5. Kokoa päällekkäin lettuja, mansikkaviipaleita ja "kermaa". Kolme tai neljä lettua leivosta kohti on sopiva määrä. Koristele leivokset "kerma"vaahtonokareella ja mansikkaviipaleilla.