Lettuleivokset resepti

Lettuleivokset
Jälkiruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Pienistä letuista kokoat helposti maistuvan jälkiruuan. Mansikoiden lisäksi voit käyttää pensasmustikoita ja tuoreita hedelmiä.

Ohje: Semper

Ainesosat

Taikina:  
2 kananmunaa
3 dl vettä
1 rkl tummaa siirappia
3 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
0,5 tl suolaa
2 rkl vanilliinisokeria
Paistoon:  
  maidotonta margariinia
Täyte:  
0,5 l mansikoita
2 dl maidotonta vispi"kermaa" (esim. soijasta)
1 rkl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
Linkitetyt ruoka-aineet: kananmuna, vesi, siirappi, ruokasuola, mansikka, ruokosokeri, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, keinotekoinen aromi, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, E160a, soijapapu, rapsiöljy, maltodekstriini, auringonkukkaöljy, E473, E472b, sitruuna, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Valmista taikina. Vatkaa munat, neste ja siirappi keskenään.

2. Lisää jauhoseos, suola ja sokeri. Vatkaa taikina tasaiseksi. Anna turvota n. 30 minuuttia.

3. Laita vähän rasvaa lettupannuun ja kaada taikinaa jokaiseen lettupannun koloon. Paista letut kummaltakin puolelta.

4. Valmista täyte. Viipaloi mansikat. Vatkaa "ker­ma" vaahdoksi ja mausta sokereilla.

5. Kokoa päällekkäin lettuja, mansikkaviipaleita ja "kermaa". Kolme tai neljä lettua leivosta kohti on sopiva määrä. Koristele leivokset "kerma"vaahtonokareella ja mansikkaviipaleilla.