
Suolaiset leivät
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Ohje on tehty Wilfan leipäkoneella, jossa vuoan koko on noin 3 litraa. Kyseinen leipäkone ilmoittaa ohjeellisiksi leipien kooksi 1 kg tai 1,5 kg.
Huomaa, että gluteeniton leipä tulee tehdä puhtaalla leipäkoneella. Koneessa ei saa olla jäämiä vehnä-, ohra- tai ruisjauhoista.
Ainesosat
6,5 dl | vettä |
1 rkl | psylliumia |
0,5 dl | perunakuitujauhetta |
2 tl | kuivahiivaa |
500 g | gluteenitonta karkeaa jauhoseosta |
1 tl | ksantaania |
0,5 dl | öljyä |
1 tl | suolaa |
Linkitetyt ruoka-aineet:
vesi, ksantaanikumi, ruokasuola, psylliumsiemen, peruna (juures), hiiva, E491, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), sokerijuurikaskuitu, ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, rypsiöljy
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
12
kpl
1. Sekoita kulhossa lämmin vesi, psyllium, perunakuitu ja kuivahiiva. Anna seistä 10 minuuttia.
2. Lisää taikinan muut ainekset. Kumoa taikina leipäkoneeseen.
3. Käynnistä leipäkone.