Lanttulaatikko resepti

Lanttulaatikko
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Lanttulaatikko on perinteinen jouluruoka, mutta maistuu myös arkena.

Ainesosat

1 kg lanttua
n. 1 l vettä
1 dl riisijauhoa
1 tl suolaa
3 rkl siirappia
100 g maidotonta margariinia
Vuoan voitelu:  
1 rkl maidotonta margariinia
Pinnalle:  
0,5 dl gluteenitonta korppujauhoa
Linkitetyt ruoka-aineet: lanttu, vesi, ruokasuola, siirappi, riisijauho, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, peruna (juures), E450, E300, E330, E331

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
4
kpl

1. Kuori ja paloittele lantut. Keitä vedessä kypsiksi. Kaada keitinliemi talteen toiseen astiaan.

2. Soseuta lanttupalat. Sekoita joukkoon muut ainekset. Voit lisätä joukkoon keitinlientä tarvittavan määrän.

3. Voitele uunivuoka. Kaada seos uunivuokaan. Ripottele päälle gluteenitonta korppujauhoa.

4. Paista 175-asteisessa uunissa n. tunti.