
Kasvisruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Lanttulaatikko on perinteinen jouluruoka, mutta maistuu myös arkena.
Ainesosat
1 kg | lanttua |
n. 1 l | vettä |
1 dl | riisijauhoa |
1 tl | suolaa |
3 rkl | siirappia |
100 g | maidotonta margariinia |
Vuoan voitelu: | |
1 rkl | maidotonta margariinia |
Pinnalle: | |
0,5 dl | gluteenitonta korppujauhoa |
Linkitetyt ruoka-aineet:
lanttu, vesi, ruokasuola, siirappi, riisijauho, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, peruna (juures), E450, E300, E330, E331
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
4
kpl
1. Kuori ja paloittele lantut. Keitä vedessä kypsiksi. Kaada keitinliemi talteen toiseen astiaan.
2. Soseuta lanttupalat. Sekoita joukkoon muut ainekset. Voit lisätä joukkoon keitinlientä tarvittavan määrän.
3. Voitele uunivuoka. Kaada seos uunivuokaan. Ripottele päälle gluteenitonta korppujauhoa.
4. Paista 175-asteisessa uunissa n. tunti.