
Salaatit
Kasvisruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Helppo ja maistuva kasvislisäke. Mausta kastike ruokavalioosi sopivilla mausteilla tai tuoreilla yrteillä. Lisäke maistuu sekä lämpimänä että kylmänä. Kaalien keitinliemi kannattaa ottaa talteen ja käyttää esimerkiksi sämpylätaikinaan. Reseptikuvassa on yksi annos salaattia.
Ainesosat
200 g | kukkakaalia |
200 g | parsakaalia |
4 dl | vettä |
1 | paprika |
1 dl | kookoskermaa |
1 tl | viinietikkaa (esim. valkoviinietikkaa) |
1 tl | currya |
0,5 tl | mustapippuria |
0,25 tl | suolaa |
Linkitetyt ruoka-aineet:
kukkakaali, parsakaali, vesi, paprika (vihannes), ruokasuola, kookos, etikka, viinirypäle/rusina, E223, korianteri, kurkuma, apila, juustokumina, mustapippuri
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl
1. Huuhtele ja pilko kaalit nupuiksi.
2. Kiehauta vesi. Lisää kaalit ja keitä 5 minuuttia. Valuta vesi pois.
3. Pese ja kuutioi paprika. Sekoita yhteen kaalien kanssa.
4. Sekoita kookoskerma, viinietikka ja mausteet. Sekoita kastike kasviksiin. Anna makujen tasaantua hetki ennen tarjoilua.