Liha- ja kanaruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Pitkään haudutettu pataruoka on mehevä ja täynnä makuja. Maku vain paranee, kun pataruokaa lämmitetään seuraavana päivänä uudelleen. Valmista siis kerralla iso määrä. Voit valmistaa lammas-kasvispadan myös kattilassa. Keitä silloin pataa miedolla lämmöllä kannen alla noin tunti.
Ainesosat
700 g | lampaanpaistia |
2 rkl | rypsiöljyä |
1 | sipuli |
3 | valkosipulinkynttä |
0,5 | lanttu |
1 | porkkana |
400 g | tomaattimurskaa |
1-2 tl | suolaa |
2 | laakerinlehteä |
1 tl | rosmariinia |
0,5 tl | paprikajauhetta |
n. 5 dl | vettä |
Linkitetyt ruoka-aineet:
karitsa/lammas, sipuli, valkosipuli, lanttu, porkkana, tomaatti, ruokasuola, laakerinlehti, rosmariini, paprikajauhe, vesi, rypsiöljy
Valmistusohje
Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
4
kpl
1. Leikkaa liha reiluiksi kuutioiksi. Ruskista palat pannulla öljyssä. Kumoa ruskistetut palat pataan. Huuhtele paistinpannu vedellä paistamisen jälkeen ja kaada liemi lihojen päälle.
2. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuori ja kuutioi lanttu ja porkkana. Lisää kasvikset pataan.
3. Lisää tomaattimurska ja mausteet pataan.
4. Kaada päälle vettä niin, että lihat peittyvät reilusti. Anna hautua 150-asteisessa uunissa 2 tuntia.