Lakritsi-sitruunakääretorttu resepti

Lakritsi-sitruunakääretorttu
Makeat kakut
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Kahta eri väristä taikinaa käyttäen kääretorttuunkin saa tehtyä kuvioita. Reseptikuvassa ylhäällä kääretorttu näkyy paistettuna ja alhaalla se on vasta menossa uuniin.

Lakritsijauheen tilalla voi käyttää myös muita mausteita. Esimerkiksi salmiakkijauhe antaa voimakkaamman maun (tarkista soveltuvuus ruokavalioon).

Ainesosat

Pohja:  
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
 2-3 rkl lakritsijauhetta
Täyte 1:  
1,5 dl maidotonta "kermaa" (esim. soijasta)
ripaus sokeria
ripaus lakritsijauhetta
Täyte 2:  
250 g maidotonta maustamatonta "jugurttia" (esim. soijasta)
1-2 tl sitruunamehua
ripaus sokeria
Linkitetyt ruoka-aineet: kananmuna, ruokosokeri, sitruuna, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), perunatärkkelys(jauho), E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, lakritsikasvi, vesi, soijapapu, kookosöljy, rapsiöljy, maltodekstriini, auringonkukkaöljy, E473, E472b, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute, E440, E333, E331, E306, E304, hapate

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
14
kpl

1. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Siivilöi vaahtoon keskenään sekoitetut perunajauhot ja leivinjauhe. Sekoita varoen.

3. Ota puolet taikinasta toiseen kulhoon ja sekoita lakritsijauhe joukkoon.

4. Vuoraa pelti leivinpaperilla. Lusikoi leivinpaperille eri kulhoista vuorotellen poikittaisia taikinaraitoja.

5. Kun kaikki taikina on pellillä, vedä ruokailuveitsellä pitkittäisiä viiruja taikinaan. Aloita vuorotellen eri päistä.

6. Paista 225-asteisessa uunissa n. 8 minuuttia.

7. Levitä pöydälle pellin mittainen leivinpaperi. Ripottele paperille sokeria ja kumoa torttu siihen. Irrota paistaessa alustana ollut leivinpaperi.

8. Kun kääretorttu on jäähtynyt, valmista täytteet. Vatkaa "kerma". Lisää sokeria ja lakritsijauhetta makusi mukaan.

9. Sekoita toisessa kulhossa "jugurtti", sitruunamehu ja sokeri.

10. Levitä sitruksinen täyte ensin torttulevylle. Levitä sen päälle ohut kerros lakritsitäytettä. Jos täytteitä jää yli, loput voi laittaa valmiiden viipaleiden päälle.

11. Kääri torttu leivinpaperin avulla rullalle. Kääri alku tiukkaan sormilla painellen. Jätä saumakohta alimmaiseksi, kääri leivinpaperin päät kiinni ja nosta paketti jääkaappiin vähäksi aikaa asettumaan.