Lakritsi-appelsiinitäytekakku resepti

Lakritsi-appelsiinitäytekakku
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Onko tässä lakritsin ystävän lempikakku? 

Appelsiini tuo raikkautta muuten niin lakritsin täytteiseen kakkuun. Säädä lakritsin maku oman maun mukaan, varovainen aloittaa teelusikallisella, mutta tosiystävä lisää sitä reippaasti. Kokeile appelsiinin tilalla jotakin kirpeää marjaa.

Koristele rouheasti lakritsikastikkeella, appelsiinilla ja gluteenittomilla lakuilla.

Ainesosat

Pohja:  
150 g maidotonta margariinia
4 dl kivennäisvettä
6 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
2 dl sokeria
4 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeri
Vuoan voitelu: maidotonta margariinia
Vuoan jauhotus: gluteenitonta hienoa jauhoseosta
Kostutus: maidotonta vispi"kermaa" (esim. kookoksesta, tarkista ainesosat)
Mousset:  
1 dl maidotonta vispi"kermaa"
4 rkl maidotonta tuore"juustoa" (esim. kookoksesta, tarkista ainesosat)
1-3 tl lakritsijauhetta
1 appelsiinin kuoriraaste
2 tl vanilliinisokeria
2 appelsiinia paloiteltuna
Koristelu:  
0,5 dl maidotonta vispi"kermaa"
  ruokavalioon sopivaa lakritsikastiketta
  appelsiinin paloja
  gluteenittomia kauralakuja
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ruokosokeri, kookos, kookosöljy, appelsiini, rypsiöljy, palmuöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, lakritsikasvi, gluteeniton kaura, E420, E415, E202, E903

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
12
kpl

1. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (halkaisija 20 cm, tilavuus 1,5-2 l).

2. Sulata ja jäähdytä rasva. Lisää neste.

3. Sekoita kuivat aineet erillisessä kulhossa.

4. Yhdistä seokset ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

5. Kaada taikina kakkuvuokaan.

6. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50–60 minuuttia. Jäähdytä pohja hyvin.

7. Jaa kakku 3 osaan. Kostuta osat. Kakku on tiivis, joten voit tehdä haarukalla reikiä, jolloin kostuke pääsee paremmin imeytymään.

8. Valmista mousset. Vatkaa vispi vaahdoksi, lisää joukkoon tuore"juusto". Jaa mousse kahteen kulhoon. Sekoita toiseen kulhoon lakritsijauhetta oman maun mukaan. Maista. Levitä lakritsimousse kakkupohjalle. Nosta toinen kakkukerros päälle.

9. Sekoita toisessa kulhossa olevaan mousseen hyvin pestyn appelsiinin raastettu kuori ja vanilliinisokeri. Pilko appelsiinien hedelmäliha paloiksi (jätä osa halutessasi koristeeksi). Levitä appelsiinimousse ja appelsiinin palat kakkupohjalle. Nosta kansipala päälle.

10. Vatkaa vispi. Kuorruta kakku vispillä. Koristele lakritsikastikkeella, appelsiinin paloilla ja kauralakuilla.