Kyssäkaalisosekeitto resepti

Kyssäkaalisosekeitto
Keitot

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Kananmuna ja kananmunatuotteet

Krutongit kruunaavat sosekeiton. Lisää krutongit keiton päälle vasta ennen tarjoilua, jotta ne pysyvät rapeina.

Ainesosat

500-600 g kyssäkaalia
3 isoa jauhoista perunaa
2 omenaa
1 sipuli
7 dl vettä
1 tl suolaa
1 tl yrttiseosta
2 dl maidotonta ruoka"kermaa" (esim. soijasta)
1 rkl juoksevaa hunajaa
Krutongit:  
2 palaa gluteenitonta leipää
1 valkosipulinkynsi
  rypsiöljyä
  sipulia
(ripaus suolaa)
Linkitetyt ruoka-aineet: kyssäkaali, peruna (juures), omena, sipuli, vesi, ruokasuola, valkosipuli, basilika, viherpippuri, oregano, timjami, rosmariini, rosepippuri, karhunlaukka, auringonkukkaöljy, soijapapu, ruokosokeri, E473, E415, E407, E412, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute, hunaja, polydekstroosi, tapiokatärkkelys, auringonkukka/siemenet, maissitärkkelys, chiasiemen, siirappi, tattari, kvinoa, hiiva, E466, sokerijuurikaskuitu, rapsiöljy, maltodekstriini, E322/rapsilesitiini, E471, psylliumsiemen, E296, rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Kuori ja paloittele kyssäkaali, perunat, omenat ja sipuli reilun kokoisiksi paloiksi.

2. Laita kasvikset kattilaan ja lisää vesi ja mausteet (tai 1 kasvisliemikuutio). Keitä kasvikset kypsäksi, n. 20 minuuttia.

3. Valmista kiehumisen aikana krutongit: Paloittele leipä kuutioiksi ja hienonna kuorittu valkosipuli. Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää leipäkuutiot ja sipuli. Paahda rapeiksi ja lisää halutessasi suolaa. Krutongit voi valmistaa myös 225-asteisessa uunissa 5 minuuttia paahtamalla.

4. Ota puolet keitinliemestä syrjään. Soseuta keitto sileäksi. Lisää "kerma" ja tarvittaessa keitinlientä saadaksesi sopivan paksuisen keiton.

5. Kuumenna keitto kiehuvaksi. Mausta hunajalla.

6. Ripottele krutonkeja annoksen päälle.