Kylmäsavulohikeitto resepti

Kylmäsavulohikeitto
Keitot

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Keittoon makua tuovat juurekset ja lohi. Kylmäsavulohen sijasta voit käyttää myös raakaa lohta. Nauti keitto esimerkiksi tuoreen leivän kanssa.

Ainesosat

150 g juuriselleriä
250 g palsternakkaa
300 g porkkanaa
1,5 l vettä
2 tl kasvisliemijauhetta (tai 2 kalaliemikuutiota)
10 kokonaista maustepippuria
2 laakerinlehteä
150 g purjosipulia
200 g kylmäsavulohta
1 tl kapriksia
(0,5 dl tuoretta tilliä)
Linkitetyt ruoka-aineet: selleri, palsternakka, porkkana, vesi, hiivauute, maustepippuri, laakerinlehti, purjo, lohi, kapris, tilli

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Kuori ja huuhtele juuriselleri, palsternakka ja porkkanat. Leikkaa tikuiksi.

2. Kiehauta vesi. Lisää liemijauhe tai kuutiot (tarkista sopivuus ruokavalioon), pippurit, laakerinlehdet ja kasvistikut.

3. Keitä hiljalleen kannen alla kunnes kasvikset ovat juuri ja juuri kypsiä. Pese ja hienonna purjo. Lisää keittoon. Keitä viisi minuuttia.

4. Hienonna kala ja lisää keittoon. Lisää kaprikset ja viipaloidut oliivit. Kuumenna.

5. Mausta ja lisää tarvittaessa suolaa. Viimeistele keitto halutessasi tillillä.

Reseptiin liittyviä tuotteita