
Keitot
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Keittoon makua tuovat juurekset ja lohi. Kylmäsavulohen sijasta voit käyttää myös raakaa lohta. Nauti keitto esimerkiksi tuoreen leivän kanssa.
Ainesosat
150 g | juuriselleriä |
250 g | palsternakkaa |
300 g | porkkanaa |
1,5 l | vettä |
2 tl | kasvisliemijauhetta (tai 2 kalaliemikuutiota) |
10 | kokonaista maustepippuria |
2 | laakerinlehteä |
150 g | purjosipulia |
200 g | kylmäsavulohta |
1 tl | kapriksia |
(0,5 dl | tuoretta tilliä) |
Linkitetyt ruoka-aineet:
selleri, palsternakka, porkkana, vesi, hiivauute, maustepippuri, laakerinlehti, purjo, lohi, kapris, tilli
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl
1. Kuori ja huuhtele juuriselleri, palsternakka ja porkkanat. Leikkaa tikuiksi.
2. Kiehauta vesi. Lisää liemijauhe tai kuutiot (tarkista sopivuus ruokavalioon), pippurit, laakerinlehdet ja kasvistikut.
3. Keitä hiljalleen kannen alla kunnes kasvikset ovat juuri ja juuri kypsiä. Pese ja hienonna purjo. Lisää keittoon. Keitä viisi minuuttia.
4. Hienonna kala ja lisää keittoon. Lisää kaprikset ja viipaloidut oliivit. Kuumenna.
5. Mausta ja lisää tarvittaessa suolaa. Viimeistele keitto halutessasi tillillä.