
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Värikkäät paprikat kätkevät sisälleen mehevän kvinoatäytteen. Täytetyt paprikat sopivat myös grillattavaksi. Kvinoan voit vaihtaa myös riisiin tai gluteenittomaan kaurarouheeseen.
Ainesosat
1,5 dl | kvinoaa |
4 | paprikaa |
1 | sipuli |
2 | valkosipulinkynttä |
250 g | kukkakaalia |
0,5 rkl | öljyä |
1 tl | suolaa |
1 tl | kuivattua timjamia |
1 tl | kuivattua rakuunaa |
0,5 tl | mustapippuria |
200 g | maidotonta maustamatonta "jugurttia" (esim. soijasta) |
Valmistusohje
1. Huuhtele ja keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Huuhtele paprikat. Leikkaa "hatut" pois. Poista paprikan sisällä olevat vaaleat osat varoen veitsellä. Laita paprikat uunivuokaan. Jos paprikat eivät pysy pystyssä, leikkaa pohjasta pala pois.
3. Kuori ja hienonna sipulit. Huuhtele ja raasta kukkakaali. Kuullota sipulisilppua ja kukkakaaliraastetta öljyssä.
4. Sekoita keskenään keitetty kvinoa, mausteet, kasvissilppu ja "jugurtti". Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.
5. Täytä paprikat.
6. Paista 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Lisää paprikoiden päälle irti leikatut "hatut" ja paista vielä 10 minuuttia.