
Salaatit
Kasvisruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Kvinoasalaatti on ruokaisa lisäkesalaatti. Lihan, kanan tai kalan kanssa tarjoiltuna siitä saa makoisan pääruokasalaatin. Kvinoan keitinliemessä voit halutessasi käyttää ruokavalioon sopivaa kasvisliemikuutiota.
Ainesosat
2 dl | kvinoaa |
1 l | vettä |
1 tl | suolaa |
1 dl | kypsää maissia |
100 g | kesäkurpitsaa |
100 g | tomaattia |
50 g | lehtisalaattia |
(2 rkl) | (ruokavalioon sopivaa salaatinkastiketta) |
Linkitetyt ruoka-aineet:
vesi, ruokasuola, maissi (vihannes), kesäkurpitsa, tomaatti, lehdellinen salaatti, kvinoa
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl
1. Huuhtele kvinoa huolellisesti. Keitä kattilassa väljässä, suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. n. 10 min. Kaada keittovesi pois ja jätä kvinoa jäähtymään siivilään.
2. Huuhtele ja pilko vihannekset. Nosta salaattikulhoon.
3. Lisää joukkoon jäähtyneet kvinoat. Sekoita huolellisesti.
Voit halutessasi lisätä joukkoon ruokavalioosi sopivaa salaatinkastiketta mehevöittämään salaattia.