
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Pyörykät saavat uunissa rapean pinnan, mutta jäävät sisältä meheviksi. Tarjoile pyörykät esimerkiksi salaatin kanssa. Mausta halutessasi korianterilla, juustokuminalla, inkiväärillä tai chilillä. Reseptissä pyörykät leivitetään kookosjauholla, mutta voit käyttää kookoksen tilalla myös gluteenitonta korppujauhoa, mantelijauhetta tai tattarijauhoja. Ohjeesta tulee noin 36 pyörykkää.
Ainesosat
200 g | kvinoaa |
2 | kesäsipulin vartta |
1 | valkosipulinkynsi |
1 rkl | öljyä |
1 dl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
0,5 dl | maidotonta ruoka"kermaa" (esim. gluteenittomasta kaurasta) |
0,5-1 tl | suolaa |
0,5 tl | mustapippuria |
Leivittämiseen: | |
1,5 dl | kookosjauhoja |
Valmistusohje
1. Huuhtele kvinoa ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Huuhtele ja pilko sipulit. Kuori ja hienonna valkosipuli.
3. Kuullota sipuleita öljyssä.
4. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna taikinan tasaantua puoli tuntia.
5. Laita jauhot lautaselle. Ota nokare pyörykkämassaa, pyörittele palloksi ja pyöräytä jauhoissa. Laita pyörykät leivinpaperoidulle pellille.
6. Paista pyöryköitä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.