Kvinoaohukaiset resepti

Kvinoaohukaiset
Jälkiruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Taikinasta tulee n. 4 keskisuurta lettua. Tarjoa esimerkiksi hillon kanssa.

Ohje: Miia Ketonen ja Tiina Toppari

Ainesosat

3 dl kasvijuomaa (esim. soijasta)
2 rkl rypsiöljyä
1 kananmuna
1 rkl sokeria
3 dl kvinoajauhoja
1 tl vanilliinisokeria
0,5 tl suolaa
Paistamiseen: rypsiöljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: kananmuna, ruokosokeri, kvinoa, ruokasuola, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), vesi, soijapapu, E340, E170, keinotekoinen aromi, luontainen määrittelemätön aromiuute, E418, E101, rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl

1. Mittaa kulhoon neste ja öljy. Lisää muna ja kuivat aineet. Sekoita huolellisesti keskenään.

2. Anna taikinan turvota kylmässä 15-30 minuuttia.

3. Kuumenna paistinpannulla öljyä. Paista letut molemmin puolin.