
Suolaiset leivät
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Rieskat maistuvat erityisen hyviltä uunituoreina. Tämän reseptin pohjana on kvinoapuuro, jota tarvitaan noin 5 dl. Voit käyttää rieskoihin myös jotakin toista ruokavalioon sopivaa puuroa.
Ainesosat
Puuro: | |
1,5 dl | kvinoaa |
5 dl | vettä |
0,25 tl | suolaa |
Muut ainekset: | |
4 dl | täysjyväriisijauhoja |
0,75 tl | suolaa |
2 dl | vettä |
Linkitetyt ruoka-aineet:
vesi, ruokasuola, kvinoa, riisijauho
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
9
kpl
1. Valmista ensin puuro. Huuhtele kvinoa huolellisesti. Mittaa kattilaan yhdessä veden kanssa. Keitä 25 minuuttia.
2. Sekoita puuroon suola. Anna jäähtyä. Voit valmistaa puuron jo leivontaa edeltävänä päivänä.
3. Sekoita puuroon muut rieska-aineet. Taikina on löysähköä.
4. Nostele taikinasta lusikalla kekoja leivinpaperilla vuoratulle pellille. Taputtele jauhotetuin käsin noin puolen sentin paksuisiksi rieskoiksi.
5. Pistele rieskat haarukalla.
6. Paista 250-asteisen uunin ylätasolla n. 15 minuuttia.