
Suolaiset leivät
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Nopeat rieskat maistuvat herkullisilta uunituoreina levitteen kera. Voit myös pakastaa jäähtyneet rieskat ja sulattaa myöhemmin leivänpaahtimen kautta. Voit käyttää reseptissä mitä vain ruokavalioosi sopivia hiutaleita ja jauhoja. Kokeile nesteeksi veden sijaan esimerkiksi ananasmehua tai ruokavalioon sopivaa kasvijuomaa.
Ainesosat
2 dl | kvinoahiutaleita |
2 dl | gluteenittomia kaurajauhoja |
1 tl | leivinjauhetta |
0,5 tl | suolaa |
0,25 dl | rypsiöljyä |
1,5 dl | vettä |
Linkitetyt ruoka-aineet:
kvinoa, ruokasuola, vesi, gluteeniton kaura, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, rypsiöljy
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl
1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Mittaa kuiviin aineisiin rasva ja neste. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
3. Jaa taikina neljään kekoon leivinpaperilla vuoratulle pellille. Taputtele keot tasaisiksi, noin 1,5 sentin paksuisiksi rieskoiksi.
4. Pistele rieskat haarukalla.
5. Paista 225-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.