Kvinoa-kaurarieskat resepti

Kvinoa-kaurarieskat
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Nopeat rieskat maistuvat herkullisilta uunituoreina levitteen kera. Voit myös pakastaa jäähtyneet rieskat ja sulattaa myöhemmin leivänpaahtimen kautta. Voit käyttää reseptissä mitä vain ruokavalioosi sopivia hiutaleita ja jauhoja. Kokeile nesteeksi veden sijaan esimerkiksi ananasmehua tai ruokavalioon sopivaa kasvijuomaa.

Ainesosat

2 dl kvinoahiutaleita
2 dl gluteenittomia kaurajauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
0,25 dl rypsiöljyä
1,5 dl vettä
Linkitetyt ruoka-aineet: kvinoa, ruokasuola, vesi, gluteeniton kaura, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.

2. Mittaa kuiviin aineisiin rasva ja neste. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

3. Jaa taikina neljään kekoon leivinpaperilla vuoratulle pellille. Taputtele keot tasaisiksi, noin 1,5 sentin paksuisiksi rieskoiksi.

4. Pistele rieskat haarukalla.

5. Paista 225-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.