Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Ohjeessa on käytetty pohjana valmista greippi-kuskuslisäkettä (https://www.erimenu.fi/resepti/greippi-kuskuslisake). Samaan tapaan voit "jatkaa" ruualta yli jäänyttä perunasosetta ja valmistaa siitä vaikka lettuja paistinpannulla tai rieskoja uunissa. Ohjeesta tulee n. 14 lettua, halkaisijaltaan n. 10 cm.
Ainesosat
Greippi-kuskuslisäke: | |
2 dl | gluteenitonta maissikuskusia |
2 dl | kiehuvaa vettä |
2 tl | öljyä |
0,5 | verigreippi |
25 g | pakastepinaattia |
ripaus | cayennepippuria |
0,5 tl | suolaa |
tuoretta persiljaa | |
tuoretta ruohosipulia | |
Lettutaikina: | |
2 | kananmunaa |
3 dl | vettä |
3 dl | greippi-kuskuslisäkettä (ohje yllä) |
1 tl | yrttiseosta |
ripaus | suolaa |
2 rkl | öljyä |
2 dl | täysjyväriisijauhoja |
Paistamiseen: | |
maidotonta margariinia |
Valmistusohje
1. Valmista kuskuslisäke. Mittaa kulhoon kuskus ja kaada päälle kiehuva vesi. Anna vetäytyä 5 min.
2. Lisää öljy, pieneksi leikatut greipinpalat, pinaatti ja mausteet. Sekoita.
3. Valmista lettutaikina. Riko vispilällä munien rakenne kulhossa.
4. Lisää kaikki muut ainekset, paitsi jauhot. Sekoita tasaiseksi.
5. Lisää jauhot pikkuhiljaa, samalla vispaten. Anna taikinan turvota kylmässä 30 minuuttia.
6. Sekoita tasaiseksi ja paista paistinpannulla tai lettupannulla rasvassa. Sekoita taikinaa aina ennen lisäystä pannulle.