
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Sosekeitto kurpitsasta, porkkanasta ja bataatista. Voit lisätä keittoon 200 g ruokavalioosi sopivaa maidotonta tuore"juustoa". Mausta maun ja ruokavalion mukaan. Tähän keittoon sopii hyvin myös 0,5 tl muskottipähkinää (joka ei ole pähkinä, vaan muskottipuun siemenestä saatava mauste).
Vaihda seuraavalla kerralla aineksiksi jotkin toiset juurekset tai kasvikset. Niin saat erilaisia kasviskeittoja. Lisää halutessasi lihaa tai kanaa.
Ainesosat
500 g | kurpitsaa |
200 g | porkkanaa |
300 g | bataattia |
100 g | sipulia |
4-5 dl | juuresten keitinvettä |
2 dl | kookoskermaa |
1 tl | suolaa |
2 tl | Välimeren yrttisekoitusta (tai ruokavalioon sopiva yrtti) |
1 tl | mustapippuria |
0,5-1 rkl | omenaviinietikkaa |
Valmistusohje
1. Huuhtele ja kuori kurpitsa, porkkana ja bataatti. Leikkaa ne reilun kokoisiksi paloiksi.
2. Laita kattilaan kiehumaan aluksi kurpitsa ja porkkana ja keitä 10 minuuttia. Lisää vasta sitten bataatti ja keitä vielä 15 minuuttia.
3. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se pannulla.
4. Kun juurekset ovat kypsiä, kaada keitinvesi talteen toiseen kattilaan.
5. Soseuta juurekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella ja kaada takaisin omaan kattilaansa.
6. Lisää keitinvettä vähän kerralla soseen sekaan, sosekeiton paksuuden mukaan. Keitinvettä tarvitaan n. 4-5 dl. Sekoita joukkoon myös kookoskerma, mausteet ja loraus omenaviinietikkaa. Kiehauta ja sekoita aina välillä. Tarkista maku.