Kurpitsalaatikko resepti

Kurpitsalaatikko
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Lempeänmakuinen kurpitsalaatikko maistuu esimerkiksi joulupöydässä. Voit tarjoilla sitä myös ympäri vuoden esimerkiksi liharuuan lisukkeena. Saat laatikosta täyteläisemmän, kun vaihdat kasvijuoman ruokavalioon sopivaan kermavalmisteeseen. Saat laatikosta kokonaisen aterian, kun sekoitat laatikkoon ennen paistoa 200 g ruskistettua jauhelihaa tai tölkillisen esikeitettyjä ja huuhdeltuja kikherneitä.

Voit valmistaa laatikon yhteen isompaan uunivuokaan tai kahteen pienempään. Reseptikuvassa näkyy toinen kahdesta pienestä uunivuoasta.

Ainesosat

1,5 kg kurpitsaa
1 dl kasvijuomaa (esim. riisistä)
4 rkl gluteenittomia korppujauhoja
2 kananmunaa
1 rkl siirappia
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 tl kuivattua rakuunaa
Vuoan voitelu: maidotonta margariinia
Pinnalle: 1-2 rkl gluteenittomia korppujauhoja
Linkitetyt ruoka-aineet: kurpitsa, kananmuna, siirappi, ruokasuola, rakuuna, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), vesi, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E341, merisuola, E418, E340, peruna (juures), E471, rypsiöljy, E450, E300, E330, E331, mustapippuri, palmuöljy, kookosöljy, E472c, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Kuori kurpitsa ja pilko pieniksi kuutioiksi. Kumoa palat kattilaan. Lisää vettä niin paljon, että palat juuri peittyvät. Keitä kypsiksi n. 30 minuuttia.

2. Valuta kurpitsoista keitinvesi pois. Soseuta kurpitsat. Määrästä tulee noin litra sosetta.

3. Lisää soseeseen kasvijuoma, korppujauhot, kevyesti vatkatut munat ja mausteet.

4. Voitele uunivuoka. Kaada seos uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoa.

5. Paista 200-asteisessa uunissa 40-50 minuuttia.