
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Lempeänmakuinen kurpitsalaatikko maistuu esimerkiksi joulupöydässä. Voit tarjoilla sitä myös ympäri vuoden esimerkiksi liharuuan lisukkeena. Saat laatikosta täyteläisemmän, kun vaihdat kasvijuoman ruokavalioon sopivaan kermavalmisteeseen. Saat laatikosta kokonaisen aterian, kun sekoitat laatikkoon ennen paistoa 200 g ruskistettua jauhelihaa tai tölkillisen esikeitettyjä ja huuhdeltuja kikherneitä.
Voit valmistaa laatikon yhteen isompaan uunivuokaan tai kahteen pienempään. Reseptikuvassa näkyy toinen kahdesta pienestä uunivuoasta.
Ainesosat
1,5 kg | kurpitsaa |
1 dl | kasvijuomaa (esim. riisistä) |
4 rkl | gluteenittomia korppujauhoja |
2 | kananmunaa |
1 rkl | siirappia |
1 tl | suolaa |
1 tl | mustapippuria |
1 tl | kuivattua rakuunaa |
Vuoan voitelu: | maidotonta margariinia |
Pinnalle: | 1-2 rkl gluteenittomia korppujauhoja |
Valmistusohje
1. Kuori kurpitsa ja pilko pieniksi kuutioiksi. Kumoa palat kattilaan. Lisää vettä niin paljon, että palat juuri peittyvät. Keitä kypsiksi n. 30 minuuttia.
2. Valuta kurpitsoista keitinvesi pois. Soseuta kurpitsat. Määrästä tulee noin litra sosetta.
3. Lisää soseeseen kasvijuoma, korppujauhot, kevyesti vatkatut munat ja mausteet.
4. Voitele uunivuoka. Kaada seos uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoa.
5. Paista 200-asteisessa uunissa 40-50 minuuttia.