Kurpitsakiisseli resepti

Kurpitsakiisseli
Jälkiruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Kiisseliin voi laittaa perinteisten marjojen ja hedelmien lisäksi myös vihanneksia. Kurpitsakuutiot tuovat kivaa suutuntumaa tähän kiisseliin, joka saa makeuden ananasmehusta. Kiisseliä voi tarjoilla aterialla lisukesalaatin sijaan. Kokeile myös puuroon.

Reseptiin tarvittavan määrän kurpitsakuutioita saa puolikkaasta myskikurpitsasta.

Ainesosat

0,5 l kurpitsakuutioita
1 l ananasmehua
4 rkl perunajauhoja
Linkitetyt ruoka-aineet: kurpitsa, ananas, perunatärkkelys(jauho)

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Kuori ja kuutioi kurpitsa.

2. Kiehauta kattilassa 8 dl mehua. Lisää joukkoon kurpitsakuutiot. Kypsennä kuutiot pehmeiksi mehussa, n. 20 minuuttia.

3. Sekoita lasissa 2 dl mehua ja perunajauhot. Kaada seos ohuena nauhana kattilaan samalla hyvin sekoittaen. Anna kiisselin pulpahtaa kerran ja ota sitten pois liedeltä.

4. Kaada kiisseli tarjoiluastiaan tai annoskulhoihin jäähtymään.

Reseptiin liittyviä tuotteita