Kurpitsakakku resepti

Kurpitsakakku
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Kurpitsakakku sopii syksyiseen herkutteluun. Kurpitsaraaste tekee kakusta mehevän.

Ainesosat

Taikina:  
100 g maidotonta margariinia
2,5 dl sokeria
3 kananmunaa
400 g kurpitsaa
4 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
Vuokaan:  
1 rkl maidotonta margariinia
2 rkl perunakuitua
Kuorrute:  
25 g maidotonta margariinia
100 g maidotonta tuore"juustoa" (esim. kookoksesta, tarkista ainesosat)
1,5 dl tomusokeria
1 tl vanilliinisokeria
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, kananmuna, kurpitsa, kaneli, kookos, kookosöljy, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, vesi, palmuöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, peruna (juures)

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten.

2. Kuori kurpitsa, poista siemenet ja raasta hienoksi raasteeksi. Lisää kurpitsaraaste taikinaan.

3. Yhdistä taikinan loput kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan.

4. Voitele ja jauhota vuoka (halkaisija 24 cm). Kaada taikina vuokaan.

5. Paista 175-asteisen uunin alaosassa n. 40 minuuttia. Kumoa hieman jäähtynyt kakku tarjoilulautaselle.

6. Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään. Nosta hetkeksi jääkaappiin. Levitä kuorrute kakulle. Säilytä kakku jääkaapissa ennen tarjoilua.