
Makeat kakut
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Kurpitsakakku sopii syksyiseen herkutteluun. Kurpitsaraaste tekee kakusta mehevän.
Ainesosat
Taikina: | |
100 g | maidotonta margariinia |
2,5 dl | sokeria |
3 | kananmunaa |
400 g | kurpitsaa |
4 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
2 tl | leivinjauhetta |
2 tl | kanelia |
Vuokaan: | |
1 rkl | maidotonta margariinia |
2 rkl | perunakuitua |
Kuorrute: | |
25 g | maidotonta margariinia |
100 g | maidotonta tuore"juustoa" (esim. kookoksesta, tarkista ainesosat) |
1,5 dl | tomusokeria |
1 tl | vanilliinisokeria |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokosokeri, kananmuna, kurpitsa, kaneli, kookos, kookosöljy, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, vesi, palmuöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, peruna (juures)
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
8
kpl
1. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten.
2. Kuori kurpitsa, poista siemenet ja raasta hienoksi raasteeksi. Lisää kurpitsaraaste taikinaan.
3. Yhdistä taikinan loput kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan.
4. Voitele ja jauhota vuoka (halkaisija 24 cm). Kaada taikina vuokaan.
5. Paista 175-asteisen uunin alaosassa n. 40 minuuttia. Kumoa hieman jäähtynyt kakku tarjoilulautaselle.
6. Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään. Nosta hetkeksi jääkaappiin. Levitä kuorrute kakulle. Säilytä kakku jääkaapissa ennen tarjoilua.