Kurpitsa-tuorejuustopiirakka resepti

Kurpitsa-tuorejuustopiirakka
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tämä mausteinen piirakka on parhaimmillaan jäähtyneenä. Maku vielä paranee leipomista seuraavana päivänä. Sopii myös pakastettavaksi.

Ainesosat

Pohja:  
125 g maidotonta margariinia
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 rkl sokeria
0,25 tl suolaa
2 rkl kurpitsasosetta
Täyte:  
2,5 dl kurpitsasosetta
200 g laktoositonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 kananmunaa
0,5 tl raastettua sitruunan kuorta
0,5 tl inkivääriä
1 tl kanelia
1 tl vanilliinisokeria
0,5 tl kardemummaa
0,25 tl suolaa
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, ruokasuola, kurpitsa, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, kananmuna, sitruuna, inkivääri, kaneli, kardemumma, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, vehnätärkkelys jossa gluteenia enintään 20mg/kg, E412, E466, E575, E101

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
10
kpl

1. Valmista pohja. Sekoita pehmeä rasva, jauhot, sokeri ja suola.

2. Lisää kurpitsasose ja sekoita tasaiseksi.

3. Painele taikina tuorekelmun väliin pyöreäksi levyksi ja nosta jääkaappiin lepäämään n. 15 minuutiksi.

4. Mittaa täytteen ainekset kulhoon. Sekoita tasaiseksi.

5. Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.

6. Esipaista pohjaa ilman täytettä 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

7. Lisää täyte. Paista 175-asteisessa uunissa 35 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt. Kokeile hyytymistä heilauttamalla piirakkavuokaa varoen. Jos täyte liikkuu, jatka paistamista.