Kurpitsa-perunamuusi resepti

Kurpitsa-perunamuusi
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Kurpitsa tuo perunamuusiin oranssia väriään ja makeaa makuaan. Kokeile perunamuusin joukkoon myös muita kasviksia, esimerkiksi porkkanaa, palsternakkaa tai parsakaalia. Jos muusi tuntuu liian jämäkältä, lisää 1 dl ruokavalioon sopivaa kasvijuomaa.

Ainesosat

0,5 kg jauhoisia perunoita
1 kg myskikurpitsaa
n. 1,2 l vettä
0,5 tl suolaa (keitinveteen)
50 g maidotonta margariinia
1 tl suolaa
0,25 tl mustapippuria
Linkitetyt ruoka-aineet: peruna (juures), kurpitsa, vesi, ruokasuola, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Kuori ja pilko perunat ja kurpitsa. Siirrä kattilaan. Kurpitsansiemenet voit halutessasi ottaa talteen ja paahtaa kuivalla pannulla.

2. Lisää kattilaan vettä niin paljon, että kasvikset juuri peittyvät. Keitä suolalla maustetussa vedessä n. 20 minuuttia, kunnes palat ovat pehmeitä.

3. Kaada keitinvesi pois.

4. Soseuta kasvikset sähkövatkaimella. Lisää rasva, suola ja pippuri. Vatkaa kuohkeaksi.