
Kasvisruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Kurpitsa tuo perunamuusiin oranssia väriään ja makeaa makuaan. Kokeile perunamuusin joukkoon myös muita kasviksia, esimerkiksi porkkanaa, palsternakkaa tai parsakaalia. Jos muusi tuntuu liian jämäkältä, lisää 1 dl ruokavalioon sopivaa kasvijuomaa.
Ainesosat
0,5 kg | jauhoisia perunoita |
1 kg | myskikurpitsaa |
n. 1,2 l | vettä |
0,5 tl | suolaa (keitinveteen) |
50 g | maidotonta margariinia |
1 tl | suolaa |
0,25 tl | mustapippuria |
Linkitetyt ruoka-aineet:
peruna (juures), kurpitsa, vesi, ruokasuola, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, mustapippuri
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl
1. Kuori ja pilko perunat ja kurpitsa. Siirrä kattilaan. Kurpitsansiemenet voit halutessasi ottaa talteen ja paahtaa kuivalla pannulla.
2. Lisää kattilaan vettä niin paljon, että kasvikset juuri peittyvät. Keitä suolalla maustetussa vedessä n. 20 minuuttia, kunnes palat ovat pehmeitä.
3. Kaada keitinvesi pois.
4. Soseuta kasvikset sähkövatkaimella. Lisää rasva, suola ja pippuri. Vatkaa kuohkeaksi.