Kurpitsa-linssisosekeitto resepti

Kurpitsa-linssisosekeitto
Keitot
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Täyteläinen sosekeitto saa makunsa myskikurpitsasta ja ruokaisuutta linsseistä. Kookosmaidon tilalla voit käyttää myös jotakin toista kasvipohjaista ruokakermavalmistetta.

Tiesitkö, että myös myskikurpitsan siemenet voi käyttää? Ota siemenet erilleen, huuhtele ja paahda kuivalla pannulla. Sekoita koko ajan, jotta siemenet eivät pala. Siemenet ovat riittävän paahteisia, kun ne saavat hieman väriä tai alkavat poksua pannulla.

Ainesosat

1,3 kg myskikurpitsaa
8 dl vettä
2 dl kuivia punaisia linssejä
1 tl suolaa
1 tl juustokuminaa
2,5 dl kookosmaitoa
Linkitetyt ruoka-aineet: kurpitsa, vesi, ruokasuola, juustokumina, linssi, kookos

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Halkaise ja kuori kurpitsa. Poista siemenet. Leikkaa paloiksi.

2. Kuumenna neste kattilassa. Lisää kurpitsakuutiot.

3. Huuhtele linssit ja lisää kattilaan. Keitä 20 minuuttia tai kunnes kurpitsapalat ovat kypsiä.

4. Soseuta keitto. Mausta suolalla ja juustokuminalla. Lisää kookosmaito. Kuumenna ja tarjoile.