Kurkkukala resepti

Kurkkukala
Kalaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Kuhafileiden lisäksi voit valmistaa kurkkukalan ahvenfileistä. Tarjoa kurkkukala esimerkiksi keitettyjen perunoiden kanssa.

Ohje: Pro Kala

Ainesosat

Kurkkuliemi:  
1 (350 g) kurkku
0,5 tl suolaa
2 rkl valkoviinietikkaa
Muut ainekset:  
500 g kuhafileitä
2 rkl rypsiöljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
2 dl maidotonta ruoka"kermaa" (esim. gluteenittomasta kaurasta)
1 dl vettä
1 dl tuoretta tilliä
Linkitetyt ruoka-aineet: kurkku, ruokasuola, kuha, vesi, tilli, etikka, viinirypäle/rusina, E223, rypsiöljy, mustapippuri, gluteeniton kaura, E1442, E472e, E331, E330, E415, E412

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl

1. Leikkaa kurkku tulitikkumaisiksi suikaleiksi tai raasta kurkku karkealla terällä. Lisää suola ja etikka. Anna maustua n. 15 minuuttia.

2. Leikkaa kuhafileiden leveämmästä päästä keskeltä pois ruotorivi.

3. Kuumenna rasva pannulla. Paista kalafileet kummaltakin puolelta kauniin ruskeiksi. Mausta kalat ja siirrä pois pannulta. Pyyhi pannu talouspaperilla.

4. Kaada kurkkuseos liemineen pannulle. Paista kunnes neste haihtuu ja väri muuttuu maustekurkun väriseksi.

5. Lisää kalat kurkkuseokseen. Kaada "kerma" ja tarvittaessa vettä pannulle. Keitä hiljalleen muutama minuutti. Lisää hienonnettu tilli. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.