
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Kuhafileiden lisäksi voit valmistaa kurkkukalan ahvenfileistä. Tarjoa kurkkukala esimerkiksi keitettyjen perunoiden kanssa.
Ohje: Pro Kala
Ainesosat
Kurkkuliemi: | |
1 (350 g) | kurkku |
0,5 tl | suolaa |
2 rkl | valkoviinietikkaa |
Muut ainekset: | |
500 g | kuhafileitä |
2 rkl | rypsiöljyä |
ripaus | suolaa |
ripaus | mustapippuria |
2 dl | maidotonta ruoka"kermaa" (esim. gluteenittomasta kaurasta) |
1 dl | vettä |
1 dl | tuoretta tilliä |
Valmistusohje
1. Leikkaa kurkku tulitikkumaisiksi suikaleiksi tai raasta kurkku karkealla terällä. Lisää suola ja etikka. Anna maustua n. 15 minuuttia.
2. Leikkaa kuhafileiden leveämmästä päästä keskeltä pois ruotorivi.
3. Kuumenna rasva pannulla. Paista kalafileet kummaltakin puolelta kauniin ruskeiksi. Mausta kalat ja siirrä pois pannulta. Pyyhi pannu talouspaperilla.
4. Kaada kurkkuseos liemineen pannulle. Paista kunnes neste haihtuu ja väri muuttuu maustekurkun väriseksi.
5. Lisää kalat kurkkuseokseen. Kaada "kerma" ja tarvittaessa vettä pannulle. Keitä hiljalleen muutama minuutti. Lisää hienonnettu tilli. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.