Kurkkukakku resepti

Kurkkukakku
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Kurkku tuo kakkuun kosteutta. Koristele valmis kakku halutessasi tomusokerilla.

Ainesosat

1 kurkku
2 kananmunaa
2 dl sokeria
3 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1 tl kanelia
1 rkl kardemummaa
2 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
0,5 dl rouhittuja saksanpähkinöitä
125 g maidotonta margariinia
Voiteluun: maidotonta margariinia
Jauhotukseen: karkeaa riisijauhoa
Linkitetyt ruoka-aineet: kurkku, kananmuna, ruokosokeri, kaneli, kardemumma, saksanpähkinä, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, keinotekoinen aromi, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, E160a, riisi (vilja)

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
12
kpl

1. Kuori kurkku ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kurkkukuutioita tarvitaan 3 dl.

2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kurkkukuutiot vaahtoon.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne vaahtoon varovasti sekoittaen.

4. Sulata rasva ja lisää varoen taikinaan.

5. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan.

6. Paista 175-asteisessa uunissa 50-60 minuuttia. Kumoa kakku.