Kuorrutettu suklaapiirakka resepti

Kuorrutettu suklaapiirakka
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tämän suklaapiirakan voi maustaa omaan ruokavalioon ja mieltymyksiin sopivalla marja- tai hedelmäsoseella. Sosetta käytetään kananmunan sijaan. Koristele kuorrutettu piirakka esimerkiksi marjoilla, nonparelleilla, kookoshiutaleilla tai popcorneilla, oma ruokavalio huomioiden.

Ainesosat

150 g maidotonta margariinia
3,5 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
2 dl sokeria
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
2 dl mansikkasosetta
Vuokaan:  
1 rkl maidotonta margariinia
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
Kuorrute:  
50 g maidotonta margariinia
250 g tomusokeria
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
2-3 rkl vettä
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, mansikka, vesi, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, kaakaojauhe, kaakaovoi, E450

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
12
kpl

1. Sulata rasva ja jätä jäähtymään. Sekoita kuivat aineet keskenään.

2. Sekoita erillisessä kulhossa marjasose ja hiukan jäähtynyt rasva. Sekoita seos varoen kuivien ainesten joukkoon.

3. Voitele ja jauhota piirakkavuoka (halkaisija n. 28 cm). Kaada taikina vuokaan.

4. Paista 200-asteisessa uunissa 18-20 minuuttia. Jäähdytä.

5. Valmista kuorrute. Sulata rasva ja anna jäähtyä hetki. Siivilöi tomusokeri ja kaakaojauhe kulhoon. Lisää rasva ja tilkka nestettä. Sekoita tasaiseksi. Jos kuorrute on liian jähmeää, lisää tilkka nestettä. Jos kuorrute on liian löysää, lisää tomusokeria.

6. Levitä kuorrute piirakan pinnalle. Koristele saman tien haluamillasi aineksilla.