
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Tämän suklaapiirakan voi maustaa omaan ruokavalioon ja mieltymyksiin sopivalla marja- tai hedelmäsoseella. Sosetta käytetään kananmunan sijaan. Koristele kuorrutettu piirakka esimerkiksi marjoilla, nonparelleilla, kookoshiutaleilla tai popcorneilla, oma ruokavalio huomioiden.
Ainesosat
150 g | maidotonta margariinia |
3,5 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
2 dl | sokeria |
0,5 dl | tummaa kaakaojauhetta |
2 tl | leivinjauhetta |
1 tl | vanilliinisokeria |
2 dl | mansikkasosetta |
Vuokaan: | |
1 rkl | maidotonta margariinia |
2 rkl | tummaa kaakaojauhetta |
Kuorrute: | |
50 g | maidotonta margariinia |
250 g | tomusokeria |
3 rkl | tummaa kaakaojauhetta |
2-3 rkl | vettä |
Valmistusohje
1. Sulata rasva ja jätä jäähtymään. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Sekoita erillisessä kulhossa marjasose ja hiukan jäähtynyt rasva. Sekoita seos varoen kuivien ainesten joukkoon.
3. Voitele ja jauhota piirakkavuoka (halkaisija n. 28 cm). Kaada taikina vuokaan.
4. Paista 200-asteisessa uunissa 18-20 minuuttia. Jäähdytä.
5. Valmista kuorrute. Sulata rasva ja anna jäähtyä hetki. Siivilöi tomusokeri ja kaakaojauhe kulhoon. Lisää rasva ja tilkka nestettä. Sekoita tasaiseksi. Jos kuorrute on liian jähmeää, lisää tilkka nestettä. Jos kuorrute on liian löysää, lisää tomusokeria.
6. Levitä kuorrute piirakan pinnalle. Koristele saman tien haluamillasi aineksilla.