
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Voit lisätä kuorrutteeseen haluamaasi elintarvikeväriä. Myös mustikkamehu ja etikkapunajuuriliemi tuovat väriä. Värjää halutessasi myös kakkutaikina.
Ainesosat
Taikina: | |
150 g | maidotonta margariinia |
2 dl | perunajauhoja |
3 | kananmunaa |
1,5 tl | leivinjauhetta |
1 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
2 dl | sokeria |
2 tl | vanilliinisokeria |
Kuorrute: | |
100 g | maidotonta margariinia |
2 rkl | kasvijuomaa (esim. riisistä) |
1 rkl | perunajauhoja |
100 g | tomusokeria |
Valmistusohje
1. Valmista taikina. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja perunajauhot vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten.
2. Yhdistä leivinjauhe jauhoseokseen ja lisää vaahdon joukkoon.
3. Vatkaa lopuksi sokerit taikinaan.
4. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle.
5. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Jäähdytä.
6. Valmista kuorrute. Kiehauta kattilassa rasva, neste, perunajauhot ja sokeri. Mikäli haluat värikkään kuorrutuksen, lisää tipoittain elintarvikeväriä.
7. Anna kuorrutuksen hieman jäähtyä. Levitä kuorrutus tasaiseksi kerrokseksi jäähtyneen kakun päälle. Koristele halutessasi nonparelleilla. Nosta kakku jääkaappiin jähmettymään.