Kuorrutettu kakku resepti

Kuorrutettu kakku
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Voit lisätä kuorrutteeseen haluamaasi elintarvikeväriä. Myös mustikkamehu ja etikkapunajuuriliemi tuovat väriä. Värjää halutessasi myös kakkutaikina.

Ainesosat

Taikina:  
150 g maidotonta margariinia
2 dl perunajauhoja
3 kananmunaa
1,5 tl leivinjauhetta
1 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
Kuorrute:  
100 g maidotonta margariinia
2 rkl kasvijuomaa (esim. riisistä)
1 rkl perunajauhoja
100 g tomusokeria
Linkitetyt ruoka-aineet: kananmuna, ruokosokeri, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, perunatärkkelys(jauho), E450, maissitärkkelys, riisijauho, E412, E464, E401, E440, E101, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E341, merisuola, E418, E340

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
12
kpl

1. Valmista taikina. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja perunajauhot vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten.

2. Yhdistä leivinjauhe jauhoseokseen ja lisää vaahdon joukkoon.

3. Vatkaa lopuksi sokerit taikinaan.

4. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle.

5. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Jäähdytä.

6. Valmista kuorrute. Kiehauta kattilassa rasva, neste, perunajauhot ja sokeri. Mikäli haluat värikkään kuorrutuksen, lisää tipoittain elintarvikeväriä.

7. Anna kuorrutuksen hieman jäähtyä. Levitä kuorrutus tasaiseksi kerrokseksi jäähtyneen kakun päälle. Koristele halutessasi nonparelleilla. Nosta kakku jääkaappiin jähmettymään.