
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Tässä piirakassa käytetään paljon kananmunia. Valkuaisten vatkaaminen erikseen ja niiden varovainen lisääminen taikinaan ihan lopussa saavat aikaan kuohkean lopputuloksen. Syö sellaisenaan tai tee piirakkapaloista Sacherleivoksia lisäämällä päälle sulatettua suklaata ja/tai hilloa.
Ohjeella tulee pellillinen piirakkaa.
Ainesosat
300 g | maidotonta margariinia |
300 g | maidotonta tummaa suklaata |
10 | kananmunan valkuaista |
1 dl | sokeria |
10 | kananmunan keltuaista |
2 dl | sokeria |
3 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
1 dl | perunajauhoja |
4 tl | leivinjauhetta |
2 tl | vanilliinisokeria |
Päälle: | halutessasi esim. sulatettua maidotonta suklaata |
Valmistusohje
1. Sulata rasva ja suklaa. Anna jäähtyä.
2. Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin.
3. Vatkaa valkuaiset ja 1 dl sokeria kovaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun se pysyy paikallaan, vaikka kulhoa kallistaisi. Jätä vaahto odottamaan taikinan viimeistä vaihetta.
4. Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset ja 2 dl sokeria vaahdoksi.
5. Lisää varovasti keltuais-sokerivaahtoon rasva-suklaaseos.
6. Lisää kulhoon varovasti myös keskenään sekoitetut kuivat aineet.
7. Kääntele varovasti taikinan joukkoon myös valkuais-sokerivaahto.
8. Kumoa taikina leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paista 175-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.
Halutessasi voit levittää piirakan tai piirakkapalojen päälle sulatettua suklaata, hilloa tai vaikka tomusokerikuorrutuksen.