
Suolaiset leivät
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Leipävuoassa paistamalla teet helposti vehnätöntä leipää. Tätä leipää on maustettu kuminalla. Voit viipaloida valmiin leivän ja pakastaa pussissa. Valmiit viipaleet on helppo sulattaa leivänpaahtimen kautta.
Ainesosat
4 dl | vettä |
0,5 dl | rypsiöljyä |
1 pussi | kuivahiivaa |
1 tl | kuminaa |
1 tl | suolaa |
500 g | gluteenitonta karkeaa jauhoseosta |
Vuoan voiteluun: | maidotonta margariinia |
Linkitetyt ruoka-aineet:
vesi, kumina, ruokasuola, rypsiöljy, hiiva, E491, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), sokerijuurikaskuitu, ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
16
kpl
1. Sekoita kulhossa vesi ja öljy. Lämmitä seos reilusti kädenlämpöiseksi.
2. Lisää taikinaan hiiva, kumina, suola ja jauhoseos. Sekoita tasaiseksi.
3. Voitele leipävuoka (vetoisuus 1,5 litraa). Kaada taikina vuokaan. Kohota peitettynä 30 minuuttia.
4. Paista 225-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.