Kuminavuokaleipä resepti

Kuminavuokaleipä
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Leipävuoassa paistamalla teet helposti vehnätöntä leipää. Tätä leipää on maustettu kuminalla. Voit viipaloida valmiin leivän ja pakastaa pussissa. Valmiit viipaleet on helppo sulattaa leivänpaahtimen kautta.

Ainesosat

4 dl vettä
0,5 dl rypsiöljyä
1 pussi kuivahiivaa
1 tl kuminaa
1 tl suolaa
500 g gluteenitonta karkeaa jauhoseosta
Vuoan voiteluun: maidotonta margariinia
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, kumina, ruokasuola, rypsiöljy, hiiva, E491, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), sokerijuurikaskuitu, ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
16
kpl

1. Sekoita kulhossa vesi ja öljy. Lämmitä seos reilusti kädenlämpöiseksi.

2. Lisää taikinaan hiiva, kumina, suola ja jauhoseos. Sekoita tasaiseksi.

3. Voitele leipävuoka (vetoisuus 1,5 litraa). Kaada taikina vuokaan. Kohota peitettynä 30 minuuttia.

4. Paista 225-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.