Kukkakaalisosekeitto resepti

Kukkakaalisosekeitto
Keitot
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Kukkakaalista valmistat lempeän sosekeiton. Nauti keittoa esimerkiksi tuoreen leivän kanssa. Saat keitosta ruokaisamman, kun lisäät keittoon paistettua jauhelihaa tai esikeitettyjä papuja.

Ainesosat

4 perunaa
1 (700 g) kukkakaali
10 cm pala purjoa
1 l vettä
1 kasvisliemikuutio (tarkista ainesosat)
0,25 tl valkopippuria
1 tl rakuunaa
(0,5 tl suolaa)
Linkitetyt ruoka-aineet: peruna (juures), kukkakaali, purjo, vesi, hiivauute, valkopippuri, rakuuna, ruokasuola

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl

1. Kuori ja pilko perunat. Pese ja pilko kukkakaali ja purjo.

2. Kiehauta neste kattilassa. Lisää kasvisliemikuutio ja sekoita.

3. Lisää kasvikset. Keitä n. 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.

4. Soseuta keitto. Lisää loput mausteet.

5. Maista keittoa ja lisää tarvittaessa suola.

Reseptiin liittyviä tuotteita