
Suolaiset leivät
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät
Kukkakaalirieska on gluteeniton ja vehnätön rieskavaihtoehto.
Ainesosat
350 g | kukkakaalia |
5-7 dl | vettä |
1 | muna |
30 g | mantelijauhoa |
0,5 rkl | rypsiöljyä |
ripaus | suolaa |
Linkitetyt ruoka-aineet:
kukkakaali, vesi, kananmuna, ruokasuola, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), manteli, rypsiöljy
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
8
kpl
1. Irrottele kaalista pieniä kukintoja. Kiehauta vesi kattilassa ja höyrytä kukintoja, kunnes ne hajoavat haarukalla pistettäessä.
2. Kaada vesi pois. Kuivattele kaalit pyyhkeiden välissä ja puristele niistä mahdollisimman paljon nestettä pois.
3. Siirrä kaalimuru kulhoon. Sekoita joukkoon muut ainesosat. Taikinan pitäisi olla muovailtavaa.
4. Nostele massaa lusikalla keoiksi leivinpaperin päälle. Taputtele käsin tai lusikalla 0,5 cm paksuisiksi letuiksi.
5. Paista 225-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Jäähdytä hetki ja tarjoile pohjapuoli ylöspäin.