Kukkakaali-parsakaalipizza resepti

Kukkakaali-parsakaalipizza
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Pizza, jossa täytteinä maistuvat kukkakaali, parsakaali ja sipuli. Voit käyttää myös muita ruokavalioosi sopivia kasviksia. Mausta mieltymysten mukaan.

Kuva on otettu pizzasta ennen "juusto"raasteen lisäämistä.

Ainesosat

Taikina:  
2 dl vettä
1 pussi kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
2 rkl rypsiöljyä
5 dl gluteenitonta karkeaa jauhoseosta
Täyte:  
450 g parsakaalia (pakaste)
450 g kukkakaalia (pakaste)
0,5 tl suolaa
1 sipuli
400 g tomaattimurskaa
2 rkl pizzamaustetta
250 g maidotonta "juusto"raastetta
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ruokasuola, parsakaali, kukkakaali, sipuli, tomaatti, hiiva, E491, rypsiöljy, chili, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), sokerijuurikaskuitu, ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, oregano, basilika, valkosipuli, mustapippuri, kookosöljy, härkäpapu, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute, E200, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
12
kpl

1. Valmista taikina. Mittaa kulhoon kädenlämpöinen neste. Lisää kaikki muut ainekset paitsi jauhot.

2. Sekoita jauhoja vähitellen sekaan, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunasta. Sekoita tasaiseksi ja kohota liinan alla täytteen valmistamisen ajan.

3. Valmista täyte. Keitä kukka- ja parsakaaleja pakastepussissa olevan ohjeen mukaan. Jos käytät tuoreita kasviksia, pese, pilko ja keitä ne kypsiksi. Valuta keitinliemi pois ja anna jäähtyä hieman.

4. Pieni kaaleja tarvittaessa käsin hieman pienemmiksi. Mausta suolalla.

5. Kuori sipuli ja leikkaa neljään osaan. Leikkaa osat ohuiksi viipaleiksi.

6. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ja siirrä leivinpaperin päälle uunipellille.

7. Levitä tomaattimurska tasaisesti pohjalle. Lisää kaalit ja pizzamauste.

8. Levitä pohjalle sipuliviipaleet. Ripottele pinnalle "juusto".

9. Paista 200-225-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Leikkaa paloiksi ja nauti.