
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Pizza, jossa täytteinä maistuvat kukkakaali, parsakaali ja sipuli. Voit käyttää myös muita ruokavalioosi sopivia kasviksia. Mausta mieltymysten mukaan.
Kuva on otettu pizzasta ennen "juusto"raasteen lisäämistä.
Ainesosat
Taikina: | |
2 dl | vettä |
1 pussi | kuivahiivaa |
0,5 tl | suolaa |
2 rkl | rypsiöljyä |
5 dl | gluteenitonta karkeaa jauhoseosta |
Täyte: | |
450 g | parsakaalia (pakaste) |
450 g | kukkakaalia (pakaste) |
0,5 tl | suolaa |
1 | sipuli |
400 g | tomaattimurskaa |
2 rkl | pizzamaustetta |
250 g | maidotonta "juusto"raastetta |
Valmistusohje
1. Valmista taikina. Mittaa kulhoon kädenlämpöinen neste. Lisää kaikki muut ainekset paitsi jauhot.
2. Sekoita jauhoja vähitellen sekaan, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunasta. Sekoita tasaiseksi ja kohota liinan alla täytteen valmistamisen ajan.
3. Valmista täyte. Keitä kukka- ja parsakaaleja pakastepussissa olevan ohjeen mukaan. Jos käytät tuoreita kasviksia, pese, pilko ja keitä ne kypsiksi. Valuta keitinliemi pois ja anna jäähtyä hieman.
4. Pieni kaaleja tarvittaessa käsin hieman pienemmiksi. Mausta suolalla.
5. Kuori sipuli ja leikkaa neljään osaan. Leikkaa osat ohuiksi viipaleiksi.
6. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ja siirrä leivinpaperin päälle uunipellille.
7. Levitä tomaattimurska tasaisesti pohjalle. Lisää kaalit ja pizzamauste.
8. Levitä pohjalle sipuliviipaleet. Ripottele pinnalle "juusto".
9. Paista 200-225-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Leikkaa paloiksi ja nauti.