
Salaatit
Kasvisruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Helppo ja nopea lisuke ruualle. Mausta sinulle mieluisilla tuoreyrteillä. Yrttejä käyttämällä voit vähentää suolan määrää ruuanlaitossa.
Ainesosat
500 g | kukkakaalia |
150 g | kurkkua |
2 | sipulia |
0,5 dl | tuoreyrttejä (esim. persilja, minttu) |
Kastike: | |
3 rkl | öljyä |
2 rkl | sitruunamehua |
0,5 tl | suolaa |
0,5-1 tl | mustapippuria |
Linkitetyt ruoka-aineet:
kukkakaali, kurkku, sipuli, persilja, minttu, sitruuna, ruokasuola, rypsiöljy, mustapippuri
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl
1. Puhdista kukkakaali ja leikkaa tai raasta pieneksi muruksi.
2. Kaavi kurkusta siemenet pois. Kuori sipulit. Leikkaa kurkku ja sipulit pienenpieniksi paloiksi.
3. Silppua tuoreet yrtit ja yhdistä hienonnetut raaka-aineet.
4. Sekoita kastike ja kaada kasvisseoksen joukkoon. Sekoita huolellisesti ja anna vetäytyä kylmässä n. 30 min ennen tarjoilua.