Kukkakaali-kikhernesosekeitto resepti

Kukkakaali-kikhernesosekeitto
Keitot
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Surauta kukkakaalista ja kikherneistä samettinen keitto. Tähän keittoon käytetään myös kukkakaalin kanta ja hyväkuntoiset suojalehdet, jotka tuovat keittoon vihreää väriä. Tarjoa keitto esimerkiksi ruokavalioon sopivien paahdettujen leipäkuutioiden kera tai ripottele päälle tuoreita yrttejä.

Ainesosat

700 g kukkakaalia
1 valkosipulinkynsi
7 dl vettä
300 g esikeitettyjä, valutettuja kikherneitä
0,75 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
ripaus chiliä
2 dl maidotonta ruoka"kermaa" (esim. soijasta)
Linkitetyt ruoka-aineet: kukkakaali, valkosipuli, vesi, ruokasuola, chili, kikherne, merisuola, mustapippuri, auringonkukkaöljy, soijapapu, ruokosokeri, E473, E415, E407, E412, luontainen määrittelemätön aromiuute

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl

1. Pese kukkakaali. Leikkaa kannan pohjasta pala pois. Paloittele kukinnot, lehdet ja kanta.

2. Kuori ja hienonna valkosipuli.

3. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää kasvikset. Keitä 15-20 minuuttia, kunnes kukkakaali tuntuu haarukalla kokeiltaessa pehmeältä.

4. Lisää valutetut ja huuhdellut kikherneet. Soseuta keitto sauvasekoittimella.

5. Mausta suolalla, pippurilla ja chilillä. Sekoita joukkoon "kerma".