Kukkakaali-kesäkurpitsasalaatti resepti

Kukkakaali-kesäkurpitsasalaatti
Salaatit
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Nopea lisuke aterialle. Voit käyttää myös maustettuja aurinkokuivattuja tomaatteja (tarkista purkista ainesosat) tai vaikka tuoreita tomaatteja, oma ruokavaliosi huomioiden.

Ainesosat

1 (n. 800 g) kukkakaali
1 (n. 500 g) kesäkurpitsa
20 basilikanlehteä (maun mukaan)
200 g aurinkokuivattuja tomaatteja (tarkista ainesosat)
Linkitetyt ruoka-aineet: kukkakaali, kesäkurpitsa, basilika, tomaatti, auringonkukkaöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
6
kpl

1. Irrota kukkakaalista lehdet ja pese se. Raasta kukkakaali muruksi ja laita salaattikulhoon. (Vinkki: Raastettaessa murua lentelee ympäriinsä. Voit helpottaa murujen keräämistä levittämällä heti aluksi leikkuulaudan ympärille pari pätkää leivinpaperia. Murut saa kaadettua niiden avulla kulhoon.)

2. Pese kesäkurpitsa ja pilko pieniksi kuutioiksi. Lisää kuutiot kulhoon.

3. Pese ja silppua basilikanlehdet, ja laita nekin kulhoon. (Voit halutessasi jättää muutaman lehden kokonaisena salaatin päälle koristeeksi.)

4. Pilko aurinkokuivatut tomaatit pieniksi paloiksi. Lisää ne ja purkin öljy kulhoon.

5. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Jätä hetkeksi maustumaan jääkaappiin tai tarjoa heti.

Reseptiin liittyviä tuotteita