Kuituinen vuokaleipä resepti

Kuituinen vuokaleipä
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Herkullinen vuokaleipä maistuu tuoreeltaan levitteen kanssa. Paista leivät yhdessä isommassa tai kahdessa pienemmässä vuoassa. Käytä lempimysliäsi tai lisää halutessasi ruokavalioosi sopivia siemeniä tai rusinoita.

Resepti on muokattu vanhasta Keliakialiiton reseptistä.

Ainesosat

6 dl vettä
1 rkl psylliumia
3 rkl pellavansiemeniä
1,5 tl suolaa
2 dl gluteenitonta mysliä
1 pussi kuivahiivaa
n. 6,5 dl gluteenitonta karkeaa jauhoseosta
Voiteluun: maidotonta margariinia
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ruokasuola, psylliumsiemen, pellavansiemen, maissi (vihannes), E322/auringonkukkalesitiini, viinirypäle/rusina, auringonkukkaöljy, taateli, riisijauho, auringonkukka/siemenet, kookos, hiiva, E491, maissitärkkelys, perunatärkkelys(jauho), sokerijuurikaskuitu, ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
16
kpl

1. Sekoita kädenlämpöiseen nesteeseen psyllium ja pellavansiemenet. Anna turvota 10 minuuttia.

2. Lisää suola ja mysli.

3. Yhdistä kuivahiiva ja jauhot keskenään. Sekoita seos taikinaan.

4. Voitele iso leipävuoka (tilavuus 1,5 litraa) tai kaksi pientä leipävuokaa. Voit myös vuorata vuoan tai vuoat leivinpaperilla.

5. Kohota lämpimässä paikassa 20 minuuttia.

6. Voitele leivän pinta vedellä.

7. Paista 175-asteisessa uunissa n. tunti. Jos olet jakanut taikinan kahteen vuokaan, paistoaika on vähän lyhyempi. Anna leivän jäähtyä hetken vuoassa ennen kumoamista.