
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Korvapuusti on klassikkoleivonnainen, joka onnistuu myös ilman vehnää, maitoa ja kananmunaa. Parhaimmillaan nämä puustit ovat uunituoreina. Taikinassa käytetään durrajauhoseosta, joka tekee taikinasta helposti käsiteltävää.
Reseptikuvassa on etualalla korvapuusteja, joissa on kanelia. Takana näkyviin puusteihin laitettiin väliin vain margariinia ja sokeria. Valitse ruokavalioon sopiva tapa täyttää korvapuustit.
Ainesosat
2,5 dl | vettä |
0,75 dl | sokeria |
0,5 rkl | kardemummaa |
0,5 tl | suolaa |
1 pussi | kuivahiivaa |
n. 4 dl | gluteenitonta durrajauhoseosta |
60 g | maidotonta margariinia |
Täyte: | |
n. 50 g | maidotonta margariinia |
0,5 dl | sokeria |
1 rkl | kanelia |
Pullien voitelu: | |
2 rkl | kiehuvaa vettä |
2 rkl | sokeria |
Päälle: | raesokeria |
Valmistusohje
1. Lämmitä neste reilusti kädenlämpöiseksi.
2. Sekoita nesteeseen sokeri, kardemumma, suola ja kuivahiiva.
3. Lisää jauhot. Vaivaa käsin tai yleiskoneen taikinakoukuilla 5 minuuttia.
4. Lisää taikinaan pehmeä rasva ja sekoita tasaiseksi.
5. Ripottele pöydälle jauhoja. Kumoa taikina jauhoille. Kaulitse tasaiseksi suorakaiteen malliseksi levyksi.
6. Levitä levylle margariinia. Ripottele pinnalle sokeria ja kanelia.
7. Kääri levy rullalle pitkältä sivulta alkaen. Jätä saumakohta alle. Leikkaa rulla kolmioiksi.
8. Nosta kolmiot kapea kärki ylöspäin leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paina kahdella sormella lyttyyn.
9. Kohota korvapuusteja lämpimässä paikassa 20-30 minuuttia.
10. Sekoita kulhossa kuuma vesi ja sokeri. Voitele puustit sokerivedellä ja ripottele raesokeria päälle.
11. Paista 225-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.