Korvapuustit resepti

Korvapuustit
Makeat pullat ja muffinsit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Myös vehnätön, gluteeniton, maidoton ja munaton korvapuusti onnistuu. Gluteeniton pullataikina jätetään löysemmäksi ja se ei ole niin helppo käsitellä kuin vehnää sisältävä taikina. Taikinaan lisättävä psyllium kuitenkin tekee taikinasta helpommin käsiteltävää. Kohota korvapuustit vain kerran pellillä.

Tee korvapuusteja ohjeen mukaan tai vaikka pyöreitä pullia. Kardemumman ja kanelin voi jättää myös pois tai korvata jollain toisella mieluisalla mausteella.

Ainesosat

5 dl vettä
50 g tuorehiivaa
3 tl psylliumia
2 dl sokeria
1,5 tl suolaa
4 tl kardemummaa
150 g maidotonta  margariinia
10 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
Täyte:  
70 g pehmeää maidotonta margariinia
0,5 dl sokeria
3 tl kanelia
Voiteluun: vettä
Päälle: raesokeria
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, hiiva, ruokosokeri, ruokasuola, kardemumma, kaneli, psylliumsiemen, rypsiöljy, kookosöljy, sheaöljy, luontainen määrittelemätön aromiuute, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
24
kpl

1. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää myös psyllium ja anna turvota 10 min.

2. Lisää sokeri, suola, kardemumma, pehmeä rasva ja puolet jauhoista. Vatkaa taikinaa sähkövatkaimen taikinakoukuilla tai yleiskoneessa muutama minuutti.

3. Lisää loput jauhoista vähitellen ja vatkaa vielä muutama minuutti. Taikinan kuuluu jäädä pehmeäksi.

4. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli tai muotoile puolikkaasta taikinasta n. 30 cm leveä suorakulmio ja voitele se pehmeällä rasvalla. Jottei taikina tarttuisi alustaan kiinni, käytä taikinan alla riittävästi ruokavalioon sopivia jauhoja. Taikina on hyvin pehmeää.

5. Ripottele päälle sokeria ja kanelia. Kääri levy rullaksi. Hyvä apuväline on esim. paistinlasta tai kaavin.

6. Leikkaa rullasta vinoja viipaleita. Nosta palat pystyyn, kapeampi puoli ylöspäin. Paina molemmilla peukaloilla pullan päältä pohjaan asti. Näin saat aikaiseksi korvapuusteille tyypillisen muodon.

7. Kohota pellillä leivinliinan alla 20-30 minuuttia.

8. Voitele esim. kylmällä kahvilla tai vedellä. Ripottele pinnalle raesokeria.

9. Paista 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.