
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Maidoton "kermavaahto" onnistuu myös kylmästä kookoskermasta. Käytä vain kiinteä osa sisällöstä. Älä heitä nestettäkään pois, vaan hyödynnä se esim. suolaisen ruuan kastikkeessa tai makeassa välipalajuomassa.
Valmis kookoskermavaahto säilyttää hyvin muotonsa myös seuraavaan päivään.
Ainesosat
1 purkki (400 ml) | kookoskermaa (käytetään kiinteä osuus) |
1 rkl | sokeria |
Valmistusohje
1. Laita kookoskermapurkki jääkaappiin kylmenemään edellisenä päivänä tai pari tuntia etukäteen.
2. Avaa purkki. Erottele nestemäinen ja kiinteä osuus toisistaan. Voit valuttaa nesteen lasiin tai kaapia kiinteän osuuden lusikalla kulhoon. Vaahdossa käytetään vain kiinteä aines. Hyödynnä neste muuten.
3. Vatkaa sähkövatkaimella kiinteää kookoskermaa 1-2 minuuttia, kunnes se on sopivaa vaahtoa.
4. Mausta sokerilla tai mieluisilla mausteilla.
5. Käytä kookoskermavaahto esim. kakun, leivoksen tai muffinin kuorruttamiseen.