Kookoskermavaahto resepti

Kookoskermavaahto
Jälkiruuat
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Maidoton "kermavaahto" onnistuu myös kylmästä kookoskermasta. Käytä vain kiinteä osa sisällöstä. Älä heitä nestettäkään pois, vaan hyödynnä se esim. suolaisen ruuan kastikkeessa tai makeassa välipalajuomassa.

Valmis kookoskermavaahto säilyttää hyvin muotonsa myös seuraavaan päivään.

Ainesosat

1 purkki (400 ml) kookoskermaa (käytetään kiinteä osuus)
1 rkl sokeria
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, kookos, vesi

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
1
kpl

1. Laita kookoskermapurkki jääkaappiin kylmenemään edellisenä päivänä tai pari tuntia etukäteen.

2. Avaa purkki. Erottele nestemäinen ja kiinteä osuus toisistaan. Voit valuttaa nesteen lasiin tai kaapia kiinteän osuuden lusikalla kulhoon. Vaahdossa käytetään vain kiinteä aines. Hyödynnä neste muuten.

3. Vatkaa sähkövatkaimella kiinteää kookoskermaa 1-2 minuuttia, kunnes se on sopivaa vaahtoa.

4. Mausta sokerilla tai mieluisilla mausteilla.

5. Käytä kookoskermavaahto esim. kakun, leivoksen tai muffinin kuorruttamiseen.

Reseptiin liittyviä tuotteita