Kookos-suklaakakku resepti

Kookos-suklaakakku
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Herkullinen ja tuhti kookoskakku, jossa on suklaamuruja. Tarjoa arjen kahvihetkissä tai osana juhlapöytää.

Ainesosat

200 g maidotonta margariinia
3 dl sokeria
4 kananmunaa
2 dl kookosjauhoa
2 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl ananassosetta
100 g maidotonta suklaarouhetta
2 dl kookoshiutaleita
Voiteluun: maidotonta margariinia
Jauhotukseen: kookoshiutaleita
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, kananmuna, ananas, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, kookos, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, E450, kaakaopapu/massa, kaakaovoi, kaakaojauhe

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
16
kpl

1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi.

2. Lisää munat yksitellen samalla hyvin vatkaten.

3. Sekoita jauhoseos ja leivinjauhe keskenään. Lisää ne ja ananassose varovasti taikinaan.

4. Rouhi suklaa muruiksi. Lisää suklaarouhe ja kookoshiutaleet varovasti käännellen taikinaan.

5. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Nostele taikina vuokaan.

6. Paista 175-asteisessa uunissa 45-55 minuuttia. Tarkista kypsyys esimerkiksi hammastikulla: Paina tikku keskelle kakkua. Jos tikkuun jää märkää taikinaa, jatka paistamista.

7. Anna kakun jäähtyä kunnolla, ennen kuin kumoat sen lautaselle.