Kookos-kalkkunavuoka resepti

Kookos-kalkkunavuoka
Liha- ja kanaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tämä arkiruoka on nopea valmistella. Voit käyttää tuoreiden kasvisten sijaan myös kaupan pakastekasviksia (esimerkiksi 200 g pakastesipulikuutioita ja 300 g pakastekasviksia). Kookosmaidon tilalla voit käyttää myös jotakin toista kasvipohjaista ruuanlaittovalmistetta.

Ainesosat

1 sipuli
200 g porkkanaa
200 g kukkakaalia
3 dl täysjyväriisiä
1 dl säilykeherkkusieniä
300 g kalkkunasuikaleita
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa
4 dl vettä
4 dl kookosmaitoa
Vuoan voitelu: rypsiöljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: sipuli, porkkana, kukkakaali, riisi (vilja), herkkusieni/muu viljelty sieni, kalkkuna, ruokasuola, vesi, mustapippuri, kookos, rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori, huuhtele ja pilko porkkana lanteiksi. Huuhtele ja pilko kukkakaali nupuiksi.

2. Voitele uunivuoka.

3. Mittaa vuokaan riisi, kasvikset, valutetut säilykesienet, kalkkunasuikaleet ja mausteet. Lisää vesi ja kookosmaito. Sekoita.

4. Kypsennä 200-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia. Sekoita kerran paiston alkuvaiheessa. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.