Kolmen suklaan kakku resepti

Kolmen suklaan kakku
Makeat kakut
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Ohjeella tulee pellillinen kakkua.

Ohje: Parasta pöytään Pirkanmaalta -hanke,

Ainesosat

Taikina:  
125 g maidotonta margariinia
80 g tummaa suklaata
1 dl rypsiöljyä
2 dl vettä
1,5 dl laktoositonta piimää
1,5 dl sokeria
1,5 dl fariinisokeria
1 rkl vanilliinisokeria
3 kananmunaa
4,75 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaota
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
Kuorrute:  
160 g tummaa suklaata
1 dl laktoositonta kuohukermaa
40 g valkosuklaata
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, ruokosokeri, siirappi, kananmuna, vehnä (vilja), vehnätärkkelys jossa gluteenia yli 100mg/kg, ruokasuola, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, kaakaopapu/massa, kaakaovoi, kaakaojauhe, E450, maissitärkkelys, riisitärkkelys, riisijauho

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
24
kpl

1. Valmista taikina. Sulata rasva ja suklaa mikrossa. Lisää sekaan öljy, vesi, piimä ja sokerit. Sekoita tasaiseksi.

2. Lisää munat taikinaan yksitellen ja vatkaa sekaisin.

3. Sekoita taikinan loput kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

4. Paista 175-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Kakku on kypsä, kun cocktailtikulla kokeiltaessa tikkuun ei jää enää taikinaa. Anna kakun jäähtyä.

5. Valmista kuorrute. Sulata suklaa vesihauteessa tai varoen mikroaaltouunissa. Sekoita sulaan suklaaseen kerma.

6. Levitä suklaakuorrute jäähtyneen kakun päälle.

7. Sulata valkosuklaa ja laita pursotuspussiin. Pursota valkosuklaasta pystyraitoja tummasuklaakuorrutteen päälle. Riko valkosuklaan raidoitus vetämällä cocktailtikulla raitoja kakun leveyssuunnassa vuorotellen oikealta vasemmalle ja vasemmalta oikealle.

8. Anna kakun levätä hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.