
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Ohjeella tulee pellillinen kakkua.
Ohje: Parasta pöytään Pirkanmaalta -hanke,
Ainesosat
Taikina: | |
125 g | maidotonta margariinia |
80 g | tummaa suklaata |
1 dl | rypsiöljyä |
2 dl | vettä |
1,5 dl | laktoositonta piimää |
1,5 dl | sokeria |
1,5 dl | fariinisokeria |
1 rkl | vanilliinisokeria |
3 | kananmunaa |
4,75 dl | vehnäjauhoja |
1 dl | tummaa kaakaota |
1,5 tl | leivinjauhetta |
1 tl | ruokasoodaa |
0,5 tl | suolaa |
Kuorrute: | |
160 g | tummaa suklaata |
1 dl | laktoositonta kuohukermaa |
40 g | valkosuklaata |
Valmistusohje
1. Valmista taikina. Sulata rasva ja suklaa mikrossa. Lisää sekaan öljy, vesi, piimä ja sokerit. Sekoita tasaiseksi.
2. Lisää munat taikinaan yksitellen ja vatkaa sekaisin.
3. Sekoita taikinan loput kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
4. Paista 175-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Kakku on kypsä, kun cocktailtikulla kokeiltaessa tikkuun ei jää enää taikinaa. Anna kakun jäähtyä.
5. Valmista kuorrute. Sulata suklaa vesihauteessa tai varoen mikroaaltouunissa. Sekoita sulaan suklaaseen kerma.
6. Levitä suklaakuorrute jäähtyneen kakun päälle.
7. Sulata valkosuklaa ja laita pursotuspussiin. Pursota valkosuklaasta pystyraitoja tummasuklaakuorrutteen päälle. Riko valkosuklaan raidoitus vetämällä cocktailtikulla raitoja kakun leveyssuunnassa vuorotellen oikealta vasemmalle ja vasemmalta oikealle.
8. Anna kakun levätä hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.