Jälkiruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Tämä kiisseli on tehty hapankirsikoista, joita voi kasvattaa Etelä-Suomessa kotipuutarhoissa. Voit tehdä kiisselin myös ulkomaisista kirsikoista, jotka ovat hapankirsikoita makeampia. Vähennä silloin hieman sokerin määrää. Tarjoile kiisseli sellaisenaan tai esimerkiksi ruokavalioon sopivan jugurtin tai puuron kanssa.
Ainesosat
5 dl | kirsikoita |
5 dl | vettä |
0,5 dl | sokeria |
2 rkl | perunajauhoja |
1 dl | vettä |
Linkitetyt ruoka-aineet:
kirsikka, vesi, ruokosokeri, perunatärkkelys(jauho)
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
6
kpl
1. Huuhtele kirsikat. Poista varret ja kivet.
2. Laita kattilaan kirsikat, 5 dl vettä ja sokeri. Keitä 5 minuuttia.
3. Sekoita lasissa perunajauho ja 1 dl kylmää vettä. Kaada seos ohuena nauhana kattilaan koko ajan kevyesti pohjaa myöten sekoittaen. Anna kiisselin pulpahtaa ja nosta kattila levyltä.
4. Kaada kiisseli tarjoiluastiaan. Ripottele pinnalle hieman sokeria, jotta pintaan ei muodostu kuorta.