Kirsikka-suklaa-täytekakku resepti

Kirsikka-suklaa-täytekakku
Jälkiruuat
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Herkullinen juhlapöydän täytekakku. Pohja on kananmunaton, vehnätön ja gluteeniton. Täytteisiin voi ostaa kaupan valikoimasta ruokavalioon sopivat vispituotteet. Tarjolla on erilaisia valmisteita niin maidosta, soijasta, kookoksesta kuin esim. gluteenittomasta tai erittäin vähägluteenisesta kaurastakin. Huomioi vieraiden mm. maito- ja vilja-allergiat.

Tässä täytekakussa on käytetty itse tehtyä kirsikka-raparperihilloa ja koristeena on munattomia kirsikkamarenkeja. Reseptit löydät näistä linkeistä:
www.erimenu.fi/resepti/kirsikka-raparperihillo
www.erimenu.fi/resepti/munaton-kirsikkamarenki

Ainesosat

Pohjat: Valmista KAKSI tällaista pohjaa:
2 dl kädenlämpöistä vettä
2 rkl No Egg -kananmunankorvikejauhetta
2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
3 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
Täyte 1:  
2 dl gluteenitonta kauravispivalmistetta
1,5 dl kirsikka-raparperihilloa (ks. erillinen resepti)
Täyte 2:  
2 dl gluteenitonta kauravispivalmistetta
80 g sulatettua maidotonta suklaata
1 tl vanilliinisokeria
Kuorrutus:  
2 dl gluteenitonta kauravispivalmistetta
Koristelu:  
  tuoreita kirsikoita
  raastettua tai pilkottua maidotonta suklaata
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ruokosokeri, gluteeniton kaura, kirsikka, raparperi, perunatärkkelys(jauho), tapiokatärkkelys, E170, E330, E461, keinotekoinen aromi, maissitärkkelys, riisijauho, E412, E464, E401, E440, E101, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), kaakaopapu/massa, kaakaovoi, kaakaojauhe

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
16
kpl

1. Valmista kaksi kääretorttupohjaa. Jos käytät tavallista uunia, paista pohjat erillisillä pelleillä peräkkäin. Vaahdota lämmin vesi ja kananmunankorvikejauhe sähkövatkaimella voimakkaasti vatkaten 5 minuuttia. Lisää joukkoon sokerit koko ajan hyvin vatkaten.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti vispilällä käännellen vaahdon joukkoon. Älä vatkaa.

3. Kumoa taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Levitä tasaiseksi. Voit myös jakaa taikinan kolmeen voideltuun alumiinivuokaan (halkaisija 19 cm).

4. Paista 225-asteisessa uunissa n. 7 minuuttia. Jos käytät alumiinivuokia, paistoaika on n. 10 minuuttia.

5. Valmista ensimmäinen täyte. Vatkaa vispivalmiste ja sekoita joukkoon kirsikka-raparperihillo.

6. Valmista toinen täyte. Jätä pieni osa suklaasta kakun koristeluun. Sulata muu suklaa. Vatkaa vispivalmiste ja sekoita joukkoon sulatettu suklaa.

7. Leikkaa täytekakkupohjat samanmuotoisiksi ja -kokoisiksi paloiksi. Pellillä paistetut pohjat kannattaa jakaa neljäksi kakkupohjaksi. Pyöreät kakkupohjat ovat valmiita täytettäviksi ilman leikkaamista.

8. Aseta ensimmäinen pohja tarjoilulautaselle. Kostuta tarpeen mukaan vedellä tai mehulla. Levitä pohjalle ensimmäistä täytettä (hillovaahto).

9. Nosta toinen pohja päälle ja kostuta. Levitä päälle toista täytettä (suklaavaahto).

10. Nosta päälle kolmas kakkupohja ja kostuta. Levitä päälle jäljelle jääneet täytteet (hillovaahto ja suklaavaahto).

11. Nosta viimeinen pohja kanneksi. Vatkaa vispituote, kuorruta ja koristele.