
Kalaruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Helpot kirjolohipyörykät valmistuvat kirjolohen jauhelihasta. Massaan ei tarvita kananmunaa, vaan se pysyy hyvin koossa ilmankin. Käytä ruokavalioon sopivia ja mieluisia mausteita. Kalan mausteeksi sopii hyvin myös esimerkiksi sitruunapippuri. Tarjoa pyörykät esimerkiksi perunasoseen kanssa.
Ohjeella valmistuu noin 22 pyörykkää.
Ainesosat
1 | pieni sipuli |
1 | valkosipulinkynsi |
280 g | kirjolohen jauhelihaa |
1 tl | kuivattua tilliä |
0,25 tl | suolaa |
0,25 tl | mustapippuria |
Linkitetyt ruoka-aineet:
sipuli, valkosipuli, kirjolohi, tilli, ruokasuola, mustapippuri
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl
1. Kuori ja hienonna sipulit.
2. Mittaa kaikki pyöryköiden ainekset kulhoon. Sekoita käsin huolellisesti sekaisin tasaiseksi massaksi.
3. Pyörittele massasta pieniä pyöryköitä lautaselle.
4. Paista paistinpannulla kypsiksi. Erillistä paistorasvaa ei tarvita, sillä kirjolohesta irtoaa rasvaa pannulle. Pyörykät kypsyvät noin 10 minuutissa. Kääntele pyöryköitä paiston aikana.