Kirjolohi-parsakaalipiirakka resepti

Kirjolohi-parsakaalipiirakka
Suolaiset piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Tämä piirakka on täynnä makua. Pohjataikinaan käytetään teffjauhoa, mutta voit vaihtaa tilalle myös jonkin toisen ruokavalioon sopivan jauhon. Perunaraaste pohjataikinassa estää, ettei pohjasta tuli paistettaessa liian kovaa. Voit käyttää täytteeseen maidottoman jugurttivalmisteen lisäksi myöskin maidotonta kermaviilivalmistetta. Leivo piirakkaa esimerkiksi illanistujaisiin tai tarjoa lounaaksi salaatin kera.

Ainesosat

Täyte:  
450 g kirjolohta
0,5 tl suolaa
0,5 tl sitruunapippuria
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
300 g parsakaalia
1 rkl rypsiöljyä
200 g maidotonta maustamatonta "jugurttia" (esim. soijasta)
0,5 tl suolaa
Pohja:  
2 dl teffjauhoja
1 tl leivinjauhetta
125 g maidotonta margariinia
2 keitettyä perunaa
2 rkl vettä
Linkitetyt ruoka-aineet: kirjolohi, ruokasuola, sipuli, valkosipuli, parsakaali, peruna (juures), vesi, mustapippuri, ruokosokeri, E330, sitruuna, E551, rypsiöljy, soijapapu, E440, E333, E331, keinotekoinen aromi, luontainen määrittelemätön aromiuute, E306, E304, merisuola, hapate, teff, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), maissitärkkelys, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Valmista ensin piirakan täyte. Siirrä kalafileet leivinpaperilla vuoratulle pellille. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

2. Kuori ja hienonna sipulit. Pese ja paloittele parsakaali.

3. Kuumenna paistinpannulla öljyä. Lisää sipulit ja parsakaali. Paista muutama minuutti sekoitellen. Laske lieden lämpöä, peitä pannu kannella ja anna kasvisten hautua pohjataikinan valmistamisen ajan.

4. Sekoita "jugurtti" ja suola. Nosta jääkaappiin tekeytymään.

5. Valmista pohjataikina. Sekoita kulhossa jauhot ja leivinjauhe. Nypi pehmeä rasva jauhojen joukkoon.

6. Kuori keitetyt perunat. Raasta ne karkeaksi raasteeksi. Sekoita raaste pohjataikinaan yhdessä veden kanssa. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

7. Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija n. 28 cm) pohjalle ja reunoille.

8. Poista kypsistä kalafileistä nahka. Murustele kala parsakaalin ja sipuleiden joukkoon pannulle.

9. Levitä kala-kasvistäyte piirakkapohjalle. Lusikoi maustunut "jugurtti" päällimmäiseksi.

10. Paista 200-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia. Leikkaa hieman jäähtyneenä.