
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Kääretorttu muuntautuu kirahviksi kaakaolla maustetun taikinan avulla. Tässä ohjeessa käytetään psylliumia sisältävää gluteenitonta jauhoseosta ja säilykekikherneiden lientä korvaamaan kananmunaa. Reseptin kääretorttu on täytetty maidottomalla vispivalmisteella ja vadelmilla, mutta erinomainen täyte syntyy myös vaihtamalla vadelmat yhteen kypsään banaaniin.
Ainesosat
2 dl | gluteenitonta pullajauhoseosta |
0,5 dl | perunajauhoja |
1 dl | sokeria |
1,5 tl | leivinjauhetta |
2,5 dl | kasvijuomaa (esim. riisistä) |
0,5 dl | rypsiöljyä |
0,5 dl | säilykekikherneen lientä |
1,5 rkl | tummaa kaakaojauhetta |
Täyte: | |
0,5 dl | maidotonta vispi"kermaa" (esim. kookoksesta) |
200 g | vadelmia |
Valmistusohje
1. Sekoita kulhossa jauhoseos, perunajauho, sokeri ja leivinjauhe.
2. Yhdistä erillisessä kulhossa kasvijuoma, öljy ja kikherneliemi. Vispaa nämä kaksi seosta keskenään käsivispilällä.
3. Ota taikinasta 1 dl erilleen. Sekoita erilleen otettuun taikinaan kaakaojauhe.
4. Lusikoi kaakaotaikinasta läiskiä leivinpaperilla vuoratulle pellille. Älä laita läiskiä aivan laidoille.
5. Paista läiskiä 200-asteisessa uunissa 1 minuutti. Ota pelti pois uunista ja valuta vaalea taikina varoen läiskien väleihin ja päälle.
6. Nosta pelti heti takaisin uuniin ja paista vielä 7 minuuttia.
7. Anna torttulevyn jäähtyä hetki.
8. Vaahdota täytteen "kerma". Sekoita joukkoon vadelmat. Levitä täyte torttulevylle. Rullaa varoen, jätä saumapuoli alaspäin.
9. Anna tekeytyä jääkaapissa ennen tarjoilua.